Rus parası Ruble'de cami olacak

Rus parası Ruble'de cami olacak

Rusya Merkez Bankası'nın 2017'de tedavüle çıkaracağı yeni 200 ve 2000 rublelik banknotların üzerinde hangi şehrin simgesi yer alsın" konulu oylama, cuma günü sona erdi

Rusya Merkez Bankası’nın seneye basacağı banknotta Tataristan’ın simgelerinden Kazan Kremlini içindeki Kul Şerif Camisi ve tarihi kilise bir arada görünecek.

Rusya Merkez Bankası'nın 2017'de tedavüle çıkaracağı yeni 200 ve 2000 rublelik banknotların üzerinde hangi şehrin simgesi yer alsın" konulu oylama, cuma günü sona erdi. 10 şehir arasından ilk iki sırayı 428 bin 18 oyla Sevastopol ve 421 bin 748 oyla Kazan paylaştı ve bu 2 şehir yarışmanın galipleri oldu. 

Böylece Tataristan'ın büyük çabası ve verilen oylar karşılığını bulmuş oldu. Yeni banknotların üzerinde Sevastopol'ün yanı sıra, Tataristan'ın en önemli simgelerinden Kazan Kremlini ve Kazan Federal Üniversitesi'nin fotoğrafları da yer alacak. Kazan Kremlini içinde yan yana konumdaki ünlü Kul Şerif Camisi ile tarihi kilisenin resmi, yeni banknotta da yan yana olacak. Tataristan bunu "dinler arası hoşgörünün simgesi" olarak Rusya'ya örnek gösteriyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.