'Rus ekonomisini zor durumdan çıkarmaya başladık'

'Rus ekonomisini zor durumdan çıkarmaya başladık'

Rusya Devlet Başkanı Putin, derin bir krize girmesi beklenen Rus ekonomisindeki negatif dalgalanmayı durdurmayı başararak, bulundukları zor durumdan çıkmaya başladıklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, derin bir krize girmesi beklenen Rus ekonomisindeki negatif dalgalanmayı durdurmayı başararak, bulundukları zor durumdan çıkmaya başladıklarını söyledi.

St. Petersburg’ta düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu’nda konuşan Putin, düşen petrol fiyatlarına rağmen Rusya’daki enflasyonu kontrol altına aldıklarını belirterek, dış sermayenin ülkelerine girişi konusundaki engelleri de kaldırdıklarını söyledi.

Politik baskılara rağmen Rusya ile ticari ilişkilerini devam ettiren ülkelere teşekkür eden Putin, “Brezilya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti (BRİCS) gibi dünyadaki yeni ekonomi merkezleriyle işbirliğini arttırıyor olmamız, batılı ortaklarımıza sırt çevirdiğimiz anlamına gelmiyor” dedi.

Asya ülkeleriyle ticaret engellerini en aza indirmeye çalıştıklarına işaret eden Putin, Uzak Doğu’nun birçok iş fırsatı barındırdığını ve vergi sistemi olarak avantajlı olduğunu belirtti.

Ukrayna krizi

Ukrayna’da yaşanan krize de değinen Putin, krizin neden meydana geldiğinin hiç sorulmadığını savunarak, “Ukrayna’daki krizin nedeni biz değiliz. Diğer güçler Kiev’deki darbeyi desteklememeliydi” şeklinde konuştu.

Putin, soğuk savaşların yerel çatışmalarla ortaya çıkmadığını belirterek, soğuk savaşların, küresel kararla ortaya çıktığını, ABD’nin Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’ndan çekilmesinin de bunun bir örneği olduğunu savundu.

ABD’nin kendi standartları doğrultusunda Rusya üzerinde politik baskı yaptığını öne süren Putin, Rusya’nın kimseye karşı ittifak kurmaya çalışmadığının altını çizdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.