Rus askerlere sosyal medya yasağı geliyor

Rus askerlere sosyal medya yasağı geliyor

Askerlere sosyal paylaşım sitelerini kullanmamayı tavsiye eden Savunma Bakanlığı’nın yasak için düğmeye bastığını belirtti

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus askerlere Odnoklassniki, Vkontakte, Facebook ve diğer sosyal paylaşım sitelerini kullanmamayı tavsiye etti. Ayrıca askerlere görevleriyle ilgili bilgiyi paylaşmamaları ve cep telefonlarındaki konum belirlemeyi kapatmaları tavsiye edildi.

Bu kurallar şimdilik 'tavsiye' niteliği taşıyor ama bakanlığın, bu kuralları zorunlu hale getirecek kanun değişiklikleri üzerinde çalıştığı aktarıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın bu kuralları 2017 sonlarında geliştirdiğini belirten İzvestiya, tavsiyelerin ordu birliklerine bukleler ve posterler şeklinde dağıtıldığını bildirdi.

'ASKERİ MİSYONU BOZABİLİR' UYARISI

Tavsiyelerde, yabancı sitelerin yöneticilerinin yerleştirilen kişisel bilgilere tam erişime sahip olduğu, Rus askerlerin yaptığı yayınların yabancı istihbarat kurumları tarafından analiz edildiği, herhangi bir konumla ilişkilendirilmiş fotoğraf ve videoların ‘askeri misyonu bozabileceği’ kaydediliyor. Askerlere, ailelerinden de görevleri hakkında bilgiyi yaymamasını istemeleri tavsiye edildi.

Tavsiyeleri içeren değişikliklerin, “Askeri Görev ve Askerlik Hakkında” ve “Askerlik durumu hakkında” kanunlara girilmesi planlanıyor.  sputnik

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum