Rotterdam İslam Üniversitesi Avrupaya nurunu gönderecek

Rotterdam İslam Üniversitesi Avrupaya nurunu gönderecek

Rotterdam İslam Üniversitesi 2017-2018 ders yılı törenle başladı

Rotterdam İslam Üniversitesi (IUR) 2017–2018 Eğitim-Öğretim yılının açılış programını 20. kuruluş yıldönümü ile birlikte gerçekleştirdi. 

Radikalizme karşı mücadele korkuya değil eğitim, araştırma ve bilime dayanmalı

Açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, “Hollanda’nın istikbaldeki Müslüman din adamlarının akademik eğitimlerinin verilmesinde önemli bir sosyal ve toplumsal vazife üstlenmesini önemsiyoruz. İnanıyorum ki radikalizme karşı mücadele, korkuya değil, tek yol olduğuna inandığım eğitim, araştırma ve bilime dayanmalı. Bu şekilde dinlerde, kültürlerarası eğitimde ve çok kültürlü bir toplumda sosyal ve dini konuların araştırılıp tartışıldığı, bir araştırma merkezi olarak batıda önemli bir merkez olmayı hedefliyoruz” dedi. 

Rotterdam İslam Üniversitesi’nin (İUR) bilimsel araştırma ve ögrenci değişimi açısından, uluslarası düzeyde yüksek eğitim kurumları ile işbirliği faaliyetlerini de dile getiren Akgündüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Vazifemiz, müsbet hareket etmektir menfî hareket değildir

“Bizim vazifemiz, müsbet hareket etmektir. Menfî hareket değildir. Allah rızasını düşünerek sırf iman hizmetini yapmaktır, Allah'ın vazifesine karışmamaktır. Bizler asâyişi nuhafazayı netice veren müsbet iman hizmeti içinde, her bir sıkıntıya karşı sabırla, şükürle mükellefiz. Mesleğimizde kuvvet var, fakat bu kuvvet, asayişi muhafaza etmek içindir. Kur’an'ın vaz’ ettiği bu düstur ile, "Bir cani yüzünden, onun kardeşi, hânedanı, çoluk-çocuğu mes’ul olamaz." Bunun içindir ki, bütün hayatımda bütün kuvvetimle asayişi muhafazaya çalışmışım. Bu kuvvet dahile karşı değil, ancak haricî tecavüze karşı kullanılabilir. Manevî cihadın en büyük şartı da, vazife-i ilahiyyeye karışmamaktır ki, bizim vazifemiz hizmettir; netice Cenab-ı Hakk'a aittir; biz vazifemizi yapmakla mecbur ve mükellefiz. Haricî tecavüzlere karşı kuvvetle mukabele edilir. Çünki düşmanın malı, çoluk-çocuğu ganimet hükmüne geçer. Dâhilde ise öyle değildir. Dâhildeki hareket, müsbet bir şekilde menvî tahribata karşı menevî ihlâs sırrı ile hareket etmektir.”

Avrupaya ışıklarını, nurunu gönderecek ve aydınlanmaya vesile olacak

Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Abdülkadir Erbalcı şunları söyledi: “Bugün Rotterdam’da bir güneş doğdu, bu güneş, 20 sene öncesinde de doğmuştu. Bu güneş sadece Hollanda’yı değil, inşallah tüm Avrupaya ışıklarını, nurunu gönderecek ve aydınlanmaya vesile olacak. Rotterdam İslam Üniversitesi çok önemli bir misyonla kapılarını Rotterdam’da öğrencilerine açtığından bu güne kadar bir çok hayırlı hizmete vesile olmuş, talebe yetiştirmis, sesini duyurmuş ve en önemlisi de müslüman insanın güzel bir temsilcisi olmanın sorumluluğunu üstlenmiştir. Bugün yeni öğretim yılı sezonu açılırken, yeni başlayan ve devam eden öğrencilerimize hayırlı bir eğitim dönemi diliyorum. Bizler yönetim kurulu olarak her zaman bu üniversitemizin daha ileriye gitmesi konusunda elimizden gelen maddi ve manevi desteklerimizi inşallah devam ettireceğiz. Öğrencilerimizin de zamanımızın en güvenilir, en bilgili, ihlaslı ve samimi müslümanlar olarak yetişmesi için hep birlikte gayret edeceğiz.”

Avrupa kıtasında akredite olunmuş ilk yüksek eğitim kurum

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Dini ve Yargı İşleri Müşaviri Hashimi yaptığı konuşma, “Rotterdam İslam Üniversitesi (İUR), Avrupa kıtasında akredite olunmuş ilk yüksek eğitim kurumudur. Bu üniversite, eğitim, din ve ifade özgürlüğü çerçevesinde Hollanda Kraliyetine gurur ve değer katan bilimsel ve kültürel bir kurumdur” dedi.
Rotterdam İslam Üniversitesi, bu eğitim-öğretim yılında 50 yeni ögrenci ve toplam 300’den fazla öğrencisiyle eğitimine devam edecek.

Akademik açılışa, Mütevelli heyeti Başkanı Sayın Dr. A. Erbalcı ve diğer üyeler, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Dini ve Yargı İşleri Müşaviri Şeyh S.A. Al Hashimi, M. Erdebil, N. Çelenk, A. Kweens, IUR Murakabe Kurulu üyeleri, T.C. Rotterdam Başkonsolosu S. Ayyıldız, Hollanda İslam Federasyonu M. Erdoğan, müslüman büyükelçiliklerinin temsilcileri, Hollanda üniversitelerin teoloji fakülte profesörleri ve Türk STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: IUR

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.