Romanya devlet başkanından ve kiliseden camiye destek

Romanya devlet başkanından ve kiliseden camiye destek

Romanya’da başlatılan yeni cami projesi Müslüman karşıtı gruplarda gerginlik meydana getirirken Devlet Başkanı ve kilise destek açıklaması yaptı...

Ömer Çiftçi'nin haberi
RİSALEHABER- 
Romanya’nın başkenti Bükreş’te başlatılan yeni cami projesi, Müslüman karşıtı grupların tepkisini çekti. Cami projesinin başlatıldığını duyan Romanya’daki Müslüman karşıtı gruplar Müslümanların dini toleranslarını zorladığını iddia etti.

Bükreş’teki 64.000 müslümanın lideri olan ve cami projesinden de sorumlu olan Müftü Murat İusuf, Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada; “Bükreş içerisinde yapacağımız bu cami ben ve benim dinimden olanların hakkıdır. Bu tür projeler dini gruplar açısından faydalıdır. Eğer projemiz Romanyalı vatandaşları rahatsız etseydi, iptal ederdik” dedi.

OnIslam.net’in haberine göre Maddi kaynağı Türkiye’nin sağlayacağı projede caminin yanı sıra bir kütüphane ve iletişim merkezini de kapsıyordu. Bu proje kapsamında çalışacak 1.000 işçi de Türkiye’den gönderilecek.

Din Tolerans

Romanya hükümeti ise meseleler karşısında taraflı durmaktan çekinse de, devlet başkanı Victor Ponta yapılacak olan caminin Romanya da din özgürlüğünü göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Romanya Ortodoks kilisesi de cami projesinin arkasında olduğunu belirtti. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.