Roman kadınların umre hayali gerçek oluyor

Roman kadınların umre hayali gerçek oluyor

Zonguldak'ta yaşayan 19 Roman kadın, il müftülüğünce düzenlenen sosyal proje kapsamında umre ziyaretinde bulunacak.

Zonguldak Müftülüğünce düzenlenen Kur'an kursuna katılan Roman kadınların umreye gitme isteğinin iletilmesi üzerine Vali Ali Kaban, konuyla ilgili çalışma başlattı.

Bir enerji şirketinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaşları 18 ile 50 arasında değişen kadınların masraflarını karşılamaya talip olması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüşülerek gerekli organizasyon yapıldı.

Vali Ali Kaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pasaportları çıkartılan Romanların müftülük görevlilerinin de arasında yer aldığı kafileyle 15 Mayıs'ta kentten hareket ederek, 26 Mayıs'a kadar kutsal topraklarda kalacaklarını söyledi.

Kentte önemli bir nüfusa sahip Roman vatandaşlardan umreye gitme yönünde talepler olduğunu anlatan Kaban, "Bunun üzerine çalışma yaptık. Tüm hazırlıklar tamamlandı. Erkeklerden de bu yönde talepler var. Önümüzdeki dönemlerde onu da yerine getireceğiz" dedi.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk de Romanların umre için manevi olarak kendilerini çok iyi hazırladıklarını, Türkiye'ye örnek olacak bir organizasyona imza attıklarını dile getirdi.

"Umreye gittiğimi rüyalarımda görmüştüm"

Umreye gidecek olmanın mutluluğuyla ağlayan 32 yaşındaki Emine Kocasoy ise kutsal toprakları ziyareti hep hayal ettiğini belirterek "Umreye gittiğimi rüyalarımda görmüştüm, bu gerçekleşeceği için çok heyecanlı ve mutluyum. Organizasyona vesile olan herkesten Allah razı olsun" dedi.

Nilüfer Çiçek de umre programı için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, halen bunun gerçekleşeceğine inanmakta zorluk çektiklerini belirtti.

Kutsal topraklara kendi imkanlarıyla gitmelerinin mümkün olmadığını aktaran Çiçek, mutluluklarını tarif edemediklerini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.