Roma'da müstehcen reklam yasaklandı

Roma'da müstehcen reklam yasaklandı

Bundan böyle İtalya'nın başkentinde, reklam afişlerinde kadın bedeninin bir objeyle ya da ticaretle bağdaştırılarak sömürülmesi yasak olacak

İtalya'da başkent Roma'nın Belediye Başkanı Ignazio Marino, İtalya Kadınlar Birliği'nin düzenlediği bir ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Bundan böyle İtalya'nın başkentinde, reklam afişlerinde kadın bedeninin bir objeyle ya da ticaretle bağdaştırılarak sömürülmesi yasak olacak" dedi.

Marino, "Kadın bedeni seksist bir biçimde bir objeye indirgenemez.Belediyenin reklam alanları sadece bu kurallara uyanlara satılacak" diye konuştu.

Belediye Başkanı'nın açıkladığı yasak, şiddet çağrışımı yapan, cinsel kimlik gibi bireysel hak ve özgürlükleri ihlal eden reklam afişleri için de geçerli olacak.

Belediyenin reklam panolarına asılacak afişlerin bu kuralları ihlal edip etmediğini belirlemek için de özel bir birim kurulacak.

Belediyenin internet sitesi ve açıklamalarında kullanılan dil de gözden geçirilerek seksist ifadelerin kullanımına son verilecek.

'Diğer belediyeler örnek almalı'

Roma Belediyesi'nin cinsiyet ayrımcılığına karşı bu girişimine, Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini gibi kadın hakları savunucularından destek geldi. Boldrini, Twitter'a yazdığı mesajda, "Kurumlar, kadınların daha adil ve dürüst şekilde temsil edilmesi için verilen savaşta geri adım atmamalı" dedi.

Sol, Ekoloji, Özgürlük (SEL) partisinden milletvekili Marisa Nicchi de "Roma'da kadın bedenini aşağılayan reklamlar yasaklandı. Diğer belediyeler de bu örneği takip etmeli. Şehirlerimizi bayağılıktan kurtaralım" diye yazdı.

BBC 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum