Roj TV’ye Danimarka’daki mahkemeden son darbe

Roj TV’ye Danimarka’daki mahkemeden son darbe

Danimarka’daki en üst düzeyli mahkeme olan Højesteret (Yargıtay), Roj TV ve Mezopotamya Broadcasting’in avukatı Björn Elmquist tarafından 10,2 milyon kron değerindeki tazminat cezasının ertelenmesine dair talebi reddetti.

Emre Oğuz'un haberi:

Mahkeme söz konusu cezanın daha önce Bölge Yüksek Mahkemesi tarafından belirlenen 2 haftalık yasal itiraz süresi içerisinde ödenmesi gerektiğine aksi halde temyiz davasının mümkün olmadığına hükmetti. Mahkeme ayrıca Mezopotamya Broadcasting bünyesinde yayın yapan Nuce TV ve MMC TV’nin de daha önce verilen karardan muaf tutulmasına dair talebi de reddetti. Kararın akabinde Nuce TV’ye konuşan Roj TV Direktörü İmdat Yılmaz, mahkeme tarafından kendilerine gönderilen mektupta tazminat cezasının önümüzdeki haftabaşına kadar ödenmesinin istendiğini söyledi.

Danimarka’da 2011 yılında Kopenhag Şehir Mahkemesi’nde görülen davada Roj TV, terör propagandası yapmakkan suçlu bulunmuş ve tazminat cezasına çarptırılmıştı. Karar itiraz eden Roj TV yönetimine Bölge Yüksek Mahkemesi çok daha sert bir kararla karşılık vererek hem tazminat cezasını 2 katına çıkarmış hem de Roj TV’nin yanısıra Mezopotamya Broadcasting bünyesinde bulunan Nuce TV ve MMC TV’nin de yayın lisanslarının iptal edilmesine karar vermişti. 2004 yılının Mart ayında Danimarka’dan aldığı lisansla yayın hayatına başlayan Roj TV hakkında 2010 yılı Ağustos ayında kapatma istemiyle dava açılmıştı

Zaman