Rohingya Müslümanlarının yaraları sarılıyor

Rohingya Müslümanlarının yaraları sarılıyor

TİKA, Myanmar’da Arakan eyaletindeki Thandwe kasabasında bulunan halka acil gıda, mutfak malzemesi ve giyim yardımında bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Myanmar’da Arakan eyaletindeki Thandwe kasabasında bulunan halka acil gıda, mutfak malzemesi ve giyim yardımında bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Thandwe kasabasına geçen aylarda yapılan son saldırılar sonucunda 11’i Budist evi olmak üzere toplam 160 evin ateşe verildiği, bu sebeple yaklaşık 950 kişinin evsiz kaldığı bildirildi. Açıklamada, "yaşanan acı olayların" ardından doğan acil ihtiyaçların karşılanması için TİKA Myanmar Koordinatörlüğü tarafından ihtiyaç analizi yapılarak zarar görenlerin acil ihtiyaçlarının tespit edildiği ifade edildi.

TİKA tarafından, zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması üzere gıda, mutfak malzemesi, giyim yardımlarında bulunuldu. Söz konusu yardımlar ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Açıklamada, "Birleşmiş Milletler tarafından dünyanın en çok ayrımcılığa maruz kalan etnik grubu olarak belirtilen Rohingyalar'dan sonra son yaşanan çatışmalarla bölgedeki diğer Müslüman etnik unsurlar da gıda ve barınma sorunları ile mücadele etmeye çalışıyor. Bu noktada TİKA, Türkiye’nin yardım elini bu mazlum coğrafyada mazlum insanlara ulaştırmak adına çabalarına hız kesmeden devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.