Rohingya Müslümanları için binler meydanlarda

Rohingya Müslümanları için binler meydanlarda

Myanmar'da, ordunun katliamı sonrası yüzlerce Arakanlı Müslüman, komşu ülke Bangladeş'e sığınırken Malezya, Tayland ve Endonezya'da binlerce kişi soykırımı protesto etti.

Malezya, Bangladeş, Tayland ve Endonezya'da binlerce kişi, Birleşmiş Milletler'in Müslüman Rohingya azınlığına 'etnik temizlik' uygulamakla suçladığı Myanmar hükümetini protesto etti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilisi John Mckissick, Bangladeş’e kaçan binlerce Rohingyalıda işkence ve tecavüz vakalarına tanıklık ettiklerini anlatmış, yerlerinden edilen Rohingyalıların sayısının 30 bini bulduğunu söylemişti.
CİNAYET, İŞKENCE, TECAVÜZ

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin Bangladeş’in sınır bölgesindeki Cox’s Bazar kentinde görev yapan Mckissick, BBC’ye verdiği demeçte, askerlerin Rohingyalıları öldürdüğünü, çocuklara işkence yaptığını, kadınlara tecavüz ettiğini, evleri yakıp yağmaladığını söylemişti.

BM yetkilisine göre, bu uygulamaların amacı, Rohingyalıları Myanmar ile Bangladeş arasında sınır olan nehri geçmeye zorlamak.
EN AZ 86 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Myanmar, Rohingyalıların yaşadığı Arakan bölgesinde 9 askerin öldürüldüğü Ekim ayından bu yana bu bölgede operasyon başlatmıştı.

Uluslararası haber ajansına göre bu operasyonlarda en az 86 Rohingya Müslümanı öldürüldü.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), uydu görüntülerine dayanarak Arakan’daki Rohingya köylerinde binden fazla evin yok edildiğini tespit ettiklerini söyledi.
İLK ETNİK TEMİZLİK SUÇLAMASI DEĞİL

Myanmar devletine daha önce de ‘etnik temizlik’ suçlaması yapılmıştı. Nisan 2013’te İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Myanmar’a benzer suçlamalarda bulunmuştu.

Dönemin Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, bu suçlamaları reddederek bunun bir ‘karalama kampanyası’ olduğunu iddia etmişti.
 

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.