Robot eczacı iş başı yaptı

Robot eczacı iş başı yaptı

Yanlış ilaç verme problemi başta olmak üzere, eczanelerdeki lojistik sorunların da önüne geçmesi planlanan robot, bilgisayar yönlendirmesiyle çalışıyor.

Eczanelerdeki ilaç dolaplarına yerleştirilen robot sayesinde eczacı, reçetede yazılı ilaçları bilgisayara yazıyor. Dolapta bulunan robot, sepet aracılığı ile kısa zamanda bilgisayar aracılığıyla komutu verilen ilaçları dolaptan toplayıp eczacının önüne getiriyor.
 
14 bin kutu ilaç depolama alanına sahip robot, eczacıların envanterleri üzerinde kontrollerini artırıp lojistik ve satın alma problemlerini de çözüyor.
 
Eczane sahibi Taylan Çağlar, lojistik ve satın alma sorunlarını çözen robotun eczacıların zaman kazanmasını sağladığını söyledi.
 
Robotun 400 bin liraya mal olduğunu ifade eden Çağlar, söz konusu sistemin önümüzdeki süreçte daha fazla eczacı tarafından tercih edileceğini kaydetti.
 
Sistemin müşteriye daha hızlı hizmet verme imkanı sağladığını belirten Çağlar, Almanya'da yapılan robotun İngiltere, ispanya, İsviçre gibi birçok ülke de kullanıldığını da sözlerine ekledi.
 
Açılışa katılan Eda Taşpınar ise robot eczacının önemli bir keşif olduğunu, bundan sonraki aşamada yaygınlaşacağına inandığını belirtti.
 
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Taşpınar, "Çok yoğun çalışıyorum. Daha tatile çıkamadım. Pazar gününden itibaren tatile çıkmak istiyorum. İyi bir tatile ihtiyacım var" dedi.
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.