Rıza Zelyut'ta bu cehalet oldukça Said Nursi'ye daha çok iftira atar!

Rıza Zelyut'ta bu cehalet oldukça Said Nursi'ye daha çok iftira atar!

Rıza Zelyut'un durup dururken neden aynı iftiraları sıraladığı yazısının sonlarında ortaya çıktı

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Aydınlık gazetesinin ırkçı ve Atatürkçü yazarı Rıza Zelyut, Said Nursi'ye yine iftira ile saldırdı. Said Nursi'ye saldırdıkça leke sürdüğünü zanneden Zelyut, her cümlesinde cehaletini açıkça gösterdi.

CEHALET CÜMLELERİ

Zelyut'un cehalet cümlelerinden ilki "Fethullah Gülen'in öğretmeninin" Said Nursi olduğunu ileri sürmesi oldu. F.Gülen'in Kur'an ve Hadis'ten sonra en çok istismar ettiği isimlerden biri Said Nursi idi. Kur'an ve Hadisi istismar eden neleri etmez ki?

İkinci cehaleti ise daha felaket! Zelyut, hiç bir zaman yüzyüze gelmedikleri halde "Fethullah'ın Said Nursi tarafından yetiştirildiğini" yazdı. F.Gülen'in "Said Nursi'nin Kürt olduğu için ziyaret etmediği" sözleri herkesçe bilinmesine rağmen. 

Zelyut'un üçüncü cehalet cümlesi: "Said Nursi, 1950’de Batı Hıristiyanlığının lideri Papa 12. Pius’a mektup yazıp Amerikan projesi doğrultusunda işbirliği teklif etmiştir. Böylece meşhur diyalog işini başlatmıştır."

Cehaletini iftira ile süsleyen Zelyut'a tekrar hatırlatalım. Said Nursi 1951 yılında Vatikan'a kitap seti göndermişti. Zülfikar ve Asayı Musa adlı eserlerin içeriğinde Allah'ın birliği, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (asm) peygamberliğinin ispatı, ahiretin varlığı ve Kur'an-ı Kerim'in vahiyle gelen son kitap olduğu anlatılıyor. Bu kitaplar piyasada mevcut. Zelyut, cehaletini aşarak bu kitaplara ulaşabilir ve içinde neler olduğunu görebilir. (Zelyut, daha ayrıntılı bilgi için bu linki tıklayabilir)

"SAİD NURSİ OKULDA" HABERİNE ÇOK KIZMIŞ

Zelyut'un neden durup dururken aynı iftiraları sıraladığı yazısının sonlarında ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde gazetesi ve bağlı olduğu televizyonu okulda Risale-i Nur'dan vecize ezberletildiğine dair bir haber yayınlanmıştı. Zelyut, EBA sitesine yüklenen videoda Said Nursi'nin ahiretin varlığını anlatan sözlerinin ezberletilmesini içine sindiremediği için iftiralarını tekrar köşesine taşıdı. (İlgili haber için tıklayınız)

ZELYUT DAHA ÖNCE DE İFTİRA ATMIŞ TEPKİ GELİNCE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Rıza Zelyut, daha önce de Bediüzzaman Said Nursi'ye hakaret etmiş gelen tepkiler üzerine özür dilemişti ve şöyle konuşmuştu: "Ben onun takipçilerinden özür diliyorum, bendeki Bediuzzaman bilgileri ile gerçekte olan farklı imiş, bunu öğrendim.”
(Zelyut'un özür sürecinin detayları için tıklayınız)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum