Risalet Radyo çok yakında yayına başlayacak

Risalet Radyo çok yakında yayına başlayacak

Risalet Radyo, yayına başlamak için gün sayıyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca kurulan ve her yönüyle Hazreti Muhammed'in hayatını anlatacak radyo, kısa süre içinde yayın hayatına başlayacak. Diyanet Radyo çatısı altında kurulma aşaması tamamlanan radyoya, Risalet Radyo ismi verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkanlığın halen iki radyosu bulunduğunu söyledi.

Salman, 2013'te Diyanet Radyo'nun, 2105'te de Kur'an Radyo'nun yayına başladığını hatırlatarak, "Nasip olursa Risalet Radyo'nun açılışını nisan ayında, Kutlu Doğum Haftası'nda yapacağız." dedi.

"Din alanında yaşanan problemler, dinin sağlıklı olarak aktarılamamasından"

Diyanet Radyo'nun başarısını iki yıldır "Radyo Akademileri Ödülü" alarak belgelediğini ifade eden Salman, Kur'an Radyo'nun Diyanet Radyo ile yarıştığını, Risalet Radyo'nun ise ikisini birden geçeceğini düşündüğünü bildirdi.

Risalet Radyo'da Hazreti Peygamber'in hayatının işleneceğini vurgulayan Salman, O'nun hayatının bütün insanlık için örnek olduğunu belirtti.

Salman, sağlıklı dini bilginin insanlara verilmediği taktirde problemler yaşanabileceğini dile getirerek, "Bugün İslam dünyasında, din alanında yaşanan problemlerin önemli bir kısmı, dinin sağlıklı olarak aktarılamamasından, İslam'ın ana ilkelerinin, prensiplerinin iyi anlaşılamamasından ve aktarılamamasından kaynaklanıyor." dedi.

"Programlar, Hazreti Peygamberi daha iyi anlamaya yönelik"

Diyanet Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihad, yayındaki Diyanet Radyo'nun yüzde 70'nin müzikal, yüzde 30'nun sözel bir olduğunu söyledi. Cihad, Kur'an Radyo'da mukabele takip edenler için hatimler olduğunu, çok iyi hafızların da Kur'an tilavetleri bulunduğunu, aşırlar okunduğunu, ayrıca meallerin seslendirildiğini, tefsir gibi yayınlar yapıldığını bildirdi.

Programların Hazreti Peygamber'i daha iyi anlamaya yönelik hazırlandığını belirten Cihad, buna ihtiyaç olunan bir zamandan geçildiğini ifade etti.

Cihad, "Dün söylenen dünde kalmıştır" mantığı bulunmadığına dikkati çekerek, nasıl iyi bir kul olunabileceğinin bugüne taşınacağı, sadece geçmişin hikayelerini de anlatan bir radyo olmamaya gayret edeceklerini vurguladı.

İlk etapta 35 ilde yayına başlayacaklarını dile getiren Cihad, radyonun ileriki yıllarda tüm Türkiye'yi kapsayacağını, mobil uygulama ve internet üzerinden de Risalet Radyo'nun dinlenebileceğini söyledi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum