Risale-i Nur'un metodu Bangladeş siyaseti için birebir

Risale-i Nur'un metodu Bangladeş siyaseti için birebir

Bangladeş Dakka Üniversitesi'nden Mohammad Shahidul İslam

Risale Haber-Haber Merkezi

Bangladeş Dakka Üniversitesi'nden Mohammad Shahidul İslam, Bangladeş'teki siyasi ihtilafların da Risale-i Nur ile ittihada kavuşacağını söyledi.

İstanbul İlim Kültür Vakfı'nın düzenlediği 11. Bediüzzaman Semzpoyumu'na "Bangladeş’teki İslami Hareketler Arasındaki İhtilaf Problemi ve İhtilafın Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur Eserlerinde Çözümü" başlıklı bir tebliğ sunan İslam, Bangladeş'te İslami siyasi partilerin çok fazla olduğuu buna karşılık bir türlü kendi aralarında anlaşamadıklarını söyledi.

Partilerin bir türlü ittifak edemediğine dikkat çeken İslam, "Bu siyasi partilerin görüşleri çok değişiyor. Bir tanesi kendisini siyaset ve politika üzerine yoğunlaştırmışken diğeri İslamiyeti yayma politikası üzerinde odaklamış. Bazıları sadece tasavvufu, bazıları hem tasavvuf hem siyaseti önceliyor. Şöyle bir problem var. Bazıları bazılarını bid'a'ya bulaşmakla suçluyor. Genel olarak enaniyetli bir yönetim ve bakış açısı var. Herkes 'ben öne geçeyim, ben yöneteyim' şeklinde tutum takındıkları için ittihad kuramıyorlar" dedi.

Kur'an-ı Kerim'den gelen ittifak metodu

Risale-i Nur'daki Kur'anî metoda dikkat çeken İslam sözlerini şöyle sürdürdü:

"Risale-i Nur'da gördüğüm ilk şey enaniyeti kırmak için Kur'ani bir yöntem sunmasıydı. Sadece Bangladeş'te değil dünyanın her yerinde ihtilafların kaldırılması için Risale-i Nur'daki Kur'an-ı Kerim'den gelen ittifak metodunu uygulamak gerekiyor. Bununla siyasi partiler sadece kendilerini değil başkalarını da düşünmeye yol açacak. 

Nur talebeleri Risale-i Nur'ları dünyaya yaymak için çalışmalı

"Bediüzzaman Said Nursi'nin talebe ve okuyucuları Risale-i Nur'ları tüm dünyaya yaymak için çalışmalılar. Nasılki Türkiye'de canla başla okuyor ve yayıyorlarsa aynı şekilde yurtdışında da yaymaları gerekiyor. Çünkü bu Müslümanların ittihadını sağlayacak bir nedendir. Bu felsefenin tüm dünyaya ulaşması çok önemli."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.