Risale-i Nur'un bir cümlesinden bir kitap çıkabilir

Risale-i Nur'un bir cümlesinden bir kitap çıkabilir

Araştırmacı Mehmet Polatdemir, Emirdağ Lahikası Müzakereleri dördüncü haftada 39. mektubu okuyup, kritik noktaları tartışmaya açtı.

Hazırlayan: Abdullah Yargı
RİSALE HABER

Polatdemir, bu mektupta Üstadın, bir talebesinin bin derece ziyade hüsn-ü zannına istinaden verdiği cevabın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Polatdemir, "Risale-i Nur mesleğinde hakikat şahsın üzerine bina edilmemiştir. Üstad vefat etti, yerini kimse dolduramaz ama hakikat onun üzerine bina edilmediği için Nur hizmeti devam etmekte. Çünkü bu, yani hakikati şahsın üzerine bina etmek, hakikate zulumdür, hakikatin rütbesini tenzildir." dedi.

Zaman cemaat zamanıdır!

Üstadın, "Bu zaman cemaat zamanıdır." sözünü vurgulayan Polatdemir, cemaatten çıkan ancak cemaatten çıkan şahs-ı manevinin küfe karşı dayanabileceğini ifade etti.

İhlas şartı

Risale-i Nur okuyan cemaatleri için ihlasın en önemli şart olduğunu ifade eden Polatdemir, "İhlası kazanmanın şartlarından biri de intisab ve aidiyettir." dedi.

"Bir kitabın bir sayfasını bazen kısa bir özetle izah edebilirsiniz ama Risale-i Nur'un bir cümlesinden bir kitap çıkabilir. Bu işte Hakim ismine mazhariyettir." dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.