Risale-i Nur'un basım hakkını devreden noter belgesi

Risale-i Nur'un basım hakkını devreden noter belgesi

Kültür Bakanlığının Risale-i Nur için getirdiği bandrol uygulamasında yeni bir belge ortaya çıktı

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Bediüzzaman Hazretlerinin yeğeni Suat Ünlükul'un Risale-i Nur üzerindeki bütün haklarını noter aracılığyla devrettiği ortaya çıktı.
 
Kültür Bakanlığının Risale-i Nur için getirdiği bandrol uygulamasında yeni bir belge ortaya çıktı. Prof. Ahmet Akgündüz, "Seyda Ünlükul'un babası Suat Ünlükul, Risale-i Nurlar üzerindeki bütün haklarını Ahmet Aytimur ağabeye devretmiştir" dedi.
 
Kültür Bakanlığı'nın bandrol meselesinin ele aldığı bugünlerde, Nur Talebelerinden gelen soruları aydınlatmak maksadıyla bir belgeyi daha paylaştığını açıklayan Akgündüz, "O da 15 Ocak 1987 yılında, Seyda Ünlükul'un babası Suat Ünlükul'un Risale-i Nur üzerindeki bütün haklarını, Ahmet Aytimur Ağabeye devrettiğini gösteren Noter tasdikli belgedir. Ayrıca Saadet Ünlükul'un da sözlü olarak bu hakkın Ağabeylere ait olduğunu ifade ettiğini biliyoruz. Kaldı ki, Bediüzzaman'ın tek mirasçısı ve kardeşi olan Abdülmecid Nursi Ağabeyin de bütün haklarından Ağabeyler lehine ferağat ettiğine dair karar, Nurun Avukatlarından olan İbrahim Ünlü Ağabeyin arşivinde bulunmaktadır" dedi.
 
İşte o belge
 
risale_noter.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum