Risale-i Nur’un, Bediüzzaman’ın iletişim tekniği yol haritası oldu

Risale-i Nur’un, Bediüzzaman’ın iletişim tekniği yol haritası oldu

Halit Ertuğrul: Ben onunla adam oldum

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Yazar Halit Ertuğrul, "Bir eğitimci ve iletişimci olarak, Risale-i Nur’un Üstad’ın iletişim tekniği bana yol haritası oldu" dedi.
 
Zaman'a konuşan Ertuğrul'un sözleri şöyle:
 
Kitaplarınızdaki hikâyeler Risale-i Nur’daki hikâyelere benziyor...
 
Aslında Nurlarla hayatı değişenlerin hikâyesi kitaplar. Ben kendimi özellikle zorlamıyorum Risale-i Nurlardan, Üstad’dan hizmetten bahsedeyim diye. Ne yaşandıysa onu yazıyorum. Hamdolsun Nurlar bizim aklımıza, kalbimize girdi. Ben onunla adam oldum. Hayatım Nurlarla bir hayata benzedi. Risaleler’deki o hikâyeler bana da ufuk oldu. Bu kitapların menbaı Nurlar. Risalelerdeki çarpıcı örnekler. Bir eğitimci ve iletişimci olarak, Risale-i Nur’un Üstad’ın iletişim tekniği bana yol haritası oldu.
 
Siz nasıl tanıştınız Risale-i Nurlar ile?
 
Kırşehir’de Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’ni ziyaret etmiş olan çok muhterem iki ağabey yaşadı: İhsan Barutçu ve Doğan Biner. 1972’de ilk defa Kırşehir’e gelen bir Nur talebesinin açtığı dershanenin yanında ev tutmuşuz. Allah birilerini vesile edecek ya. Biz hizmeti orada tanıdık. Çok yokluk çektik. Ama o günleri o ağabeylerin yardımlarıyla atlattık. Evlerine getirip yedirir içirirlerdi. Bazen evde yaptıklarını bize getirirlerdi. Nur hizmetiyle hayatım değişti ve bugün ben Halit Ertuğrul oldum.
 
Aile içi çatışmanın yanı sıra, toplumda bir ayrışma söz konusu. Risale-i Nur talebeleri üzerinden bir firak söylemi yaşanıyor.
 
Risale-i Nur talebeliğini tasvir edecek konumda biri değilim. Çok çok aşağılarda biriyim. Fakat son söylemlerden şunu anladım ki, Risale-i Nur’a talebe olan, onu okuyan, kırmaz, dökmez, üzmez, kimseyi incitmez. Acz, fakr, şefkat ve tefekkür içinde olmalı Nur talebeleri. Tefekkür, kainattaki tarifi edilmez ikramları, inamları, güzellikleri görebilmek, onu anlayabilmektir. Allah’ın nimetlerini ikram ve inamlarını gören ne haram yiyebilir, ne yanlış yapabilir, ne başkasına zarar verebilir. Eğer bir eksiklik varsa bende, bizde. Demek ki tefekkür adamı olamıyoruz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.