Risale-i Nur'u dejenere etmek için çok özel çalışmalar yapıldı

Risale-i Nur'u dejenere etmek için çok özel çalışmalar yapıldı

Prof. Dr. Mazhar Bağlı'dan sadeleştirmeye gönderme

Risale Haber-Haber Merkezi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Risale-i Nurlardaki bazı ifadelerin değiştirilip yozlaştırıldığını söyleyerek sadeleştirmeye göndermede bulundu.

Yeni Şafak'taki "Sosyolojik bir olgu olarak cemaat" başlıklı yazısında daha imam-hatip yıllarında İslami alanlara dair tartışmalarda en çok gündemde olan konulardan birisinin "bu coğrafya için parlak ve makul çözümler üreten Bediüzzaman Said Nursi'nin bıraktığı mirası dejenere etmeye yönelik çok özel çalışmalar yapıldığına dair iddialar" olduğunu hatırlatan Bağlı, "Ki buna örnek olarak da eserlerinin kritik kimi ifadelerinin değiştirilmesi gösterilirdi. Keza bu konu, Risale Akademi tarafından bir sempozyumda da bizzat Üstad'ın talebeleri tarafından dile getirildi. Bu değiştirmelerin (yozlaştırmaların) de içeriye sızan birileri tarafından yapıldığı dile getirilirdi. Sistematik bir operasyon olmadığından dolayı da kimse işin üstüne gitmedi" dedi.

Su-i zandan da kaçınmak gerektiğini vurgulayan Bağlı, "Ancak son günlerde neo con tetikçiliğini yapmış olması bu iddiaları güçlendirdi. Elbette somut bir bağ yok ama inananların yüreğinde ki o kadim kuşku derinleşti. Bu vakitten sonra hiçbir muhafazakar mütedeyyin derin cemaate güvenmez. Artık birbirimize itimadımız kalmadı. Yolsuzluk susturucusu takılmış silahlarla piyasaya sürülen neo con çetesinin sniperları nokta atış suikastlara başladılar. Bu yolla hükümetin devrilmeyeceğini tabii ki biliyorlar ama tezgah farklı" şeklinde yazdı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
23 Yorum
Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması