Risâle-i Nurlar’ın en müşkil meselelerini onunla tartışırdık

Risâle-i Nurlar’ın en müşkil meselelerini onunla tartışırdık

İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun!

Risale Haber-Haber Merkezi

Bir yandan Ramazan Bayramı sevnici yaşanırken diğer yandan kainatın değişmez kanunlarından ölüm emri her an icra ediliyor. Arefe günü Bediüzzaman Said Nursi ile görüşen Son Şahitlerden Mustafa Ramazanoğlu vefat ederken, dün gece de Adıyaman iman hizmetlerinin önde gelen isimlerinden Ali Fuat Köroğlu Hakkın rahmetine kavuştu.

Köroğlu'nun vefatı üzerine duygusal paylaşımlar yapıldı. Bunlardan biri de yazar Hüseyin Yılmaz'a ait:

Fuad Köroğlu!..

Adıyaman Lisesi’nde okuduğumuz yıllarda tanışmıştık. Mahmud Allahverdi Abi’nin bizden önce yetiştirdiği mümtaz Nur talebelerindendi. O sıralar Ankara’da yüksek tahsile devam ediyordu. Ankara ekibi o günler için güçlü ve bizim için göz kamaştırıcıydı: Abdullah Öztürk, Mehmed Sayıner (merhum), Yaşar Korkmaz, Necmeddin Gürsoy ve Fuad Köroğlu...

Köroğlu; kısa boyu, zayıf ve küçük bünyesine inad tam bir zekâ küpüydü. Risâle-i Nurlar’ın en müşkil meselelerini onunla tartışırdık. Bıkmadan, usanmadan ışıltılı gözlerle ve büyük bir zevkle izah ederdi. İkna ederdi...

Mahmud Abi’nin gözdelerindendi. Derste zor bir mevzu geçse, merhum, “Sen ne dersin Ali Fuad?” diye ona sormadan mevzuu bitirmezdi.

Uzun zamandan beri kanserle haşir neşirdi. En son kanserden vefat eden Nureddin Gürsoy abinin taziyesine gittiğimde ziyaret etme fırsatım olmuştu. Sarsılmaz tevekkülü ve gözlerini henüz terketmemiş o büyük ışıltısı ile hâlâ Fuad Köroğlu idi. Ne var ki, eriyip bitmişti.

Bu sabah yakın arkadaşlarının taziye mesajları, hissiyatıma alevden bir mızrak gibi saplandı. İnsanlık cevherinin bu ışıltılı parçası de imtihanını tamamlayıp dâr-ı bekaya irtihal etmiş.

Fuad abi!.. Rabb’im sana gani gani rahmet eylesin!.. Makamın cennetin en has köşelerinden bir köşe olur inşallah. Kederli ailene, sevenlerine sabırlar niyaz ediyorum. Üzerinde bir hakkım yok, yine de her ne varsa anneceğinin ak sütü gibi helâldır. İnşaallah sen de üzerimizdeki o büyük haklarını helâl ederek gitmişsindir.

Neyse ki, ahbaplarının mühim bir kısmı da senin gibi, berzaha geçmişler; bizim de gelişimiz yakındır. Ebedi vuslat tesellisi ile bu yakıcı firaka katlanmaya çalışacağız.
İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun!

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum