Risale-i Nur’la Müslüman olan Papaz fuarda İslamı anlattı

Risale-i Nur’la Müslüman olan Papaz fuarda İslamı anlattı

21. Minsk Uluslararası Kitap Fuarından haberler

Oğuz Demirkaya’nın haberi:

RİSALEHABER-5-9 şubat 2014 tarihleri arasında Belarus’un başkenti Minsk şehrinde 21. Minsk Uluslararası Kitap Fuarı düzenlendi. Organizasyonda 26 devletten 600 adet stand yer alırken bu ülkelerin vatandaşı olan çok sayıda yazar ve yayıncı grup da fuara iştirak etti. Öğretmen ve akademisyenler ağırlıkta olmak üzere 60 bin kişi fuara katıldı. Katılan ülkeler ise şöyle; Belarus, Ermenistan, Azerbaycan, Birleşik Krallık, Venezuela, Almanya, İsrail, İran, İtalya, Kazakistan, Çin, Küba, Litvanya, Filistin, Polonya, Rusya, Suriye, ABD, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Finlandiya, Fransa, İsviçre, İsveç.

Hizmet Vakfı’nın ve Sözler Yayınevi’nin bastığı Kur’an-ı Kerim, Rusça, Türkçe ve diğer dillere ait muhtelif risaleler standımızda teşhir edildi. Özellikle bir çoğunun yakın zamanda tercümesinin tamamlandığı külliyata ait büyük kitaplar ve külliyattan derlenmiş küçük Rusça broşürler de standda yerini aldı.

Faaliyetlerimiz süresince bir kişinin hidayetine şahid olduk Elhamdülillah. Ayrıca geçen sene standımızdan aldığı kitapları okuyanlardan özellikle gençler bu sene de külliyatın diğer kitaplarını almak için yoğun talepte bulundular. Eskiden papaz olan daha sonra İslamiyet ile şereflenen ve uzun süre dershanede Risale-i Nur’u talim eden abimizin de fuarda ciddi hizmetlere vesile olması bizlerin iştiyakını arttırdı.

Belarus’da faaliyet gösteren büyük bir akademisyen birliğinin, ileride düzenleyeceği din ve bilimin beraber ele alınması ve öğretilmesi gibi konuların işleneceği geniş katılımlı konferansına, birlik tarafından davet edildik. Devlet erkânı ve idarecilerle irtibata geçerek nurlardan bahsettik.

Hizmetler açısından semeredar olan bu fuardaki gelişmelerin Cenab-ı Hakk tarafından kabulünü niyaz eder, faaliyetlerin devamı için dualarını bekleriz.

Foto Galeri için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum