Risale-i Nur'da Zındıka komitesi ya da Ergenekon

Türkiye, İstanbul Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarının ardından  Ergenekon'la tanıştı. Yaklaşık 4 yıldır devam eden soruşturma deşildikçe yeni bilgi ve belgelere ulaşıldı. İnsanı dehşete düşüren sonuçlarla birlike operasyonlar da devam ediyor.

Bugüne kadar yaşanan karanlık olayların perde arakasında nelerin ve kimlerin olduğuna dair önemli ipuçları ele geçti. Olayın ayrıntısına girmeye gerek yok. Risale-i Nur penceresinden bakıldığı zaman zındıka komitesinin tarif edildiği metinlerde profilin net bir şekilde görüldüğü ortaya çıkıyor.

Ergenekon operasyonlarının sürdüğü günlerde Bediüzzaman'ın talebelerinden Zübeyir Gündüzalp’in 1950'de Ankara Üniversitesinde verdiği konferansta zikrettiği zındıka komitesiyle ilgili bölümü yayınlamıştık. İnternet medyasında da çokça paylaşılan bölüm şöyle:

zubeyir_gunduzalp.jpg"Azîz kardeşlerim,
Ecnebî parmağıyla idâre edilen zındıka komiteleri, İslâmiyeti imhâ için, İslâm memleketlerinde, bilhassa Türkiye'de öyle desîselerle entrikalar çevirmişler, hâince dolaplar döndürmüşler, hunharâne ve vahşiyâne zulümler irtikâb ve şeytânî ve menfur plânlar tatbik etmişler ve iğfalâtta bulunmuşlar; iblisâne, sinsi metodlar tâkip etmişler ve kardeşi kardeşle çarpıştırmışlar ve öyle aldatıcı yalan ve propagandalar ve yaygaralar yapmışlar, fitne ve fesad ve tefrika tohumları saçmışlardır ki; bunlar İslâmın bünyesinde derin rahneler açmış ve büyük tahribâtlar yapmıştır. (Sözler, Konferans)

Gündüzlap'in sözlerinin kelime kelime üstünde durulduğunda malum örgütü işaret ettiği açıkça görülüyor.

Buna karşılık, Said Nursi'ye ve Nur Talebelerine kan kusturan zındıka komitesinin deşifre olduğu bu günlerde sulandırma taktiklerine kimi muhafazakarların da destek verdiğini görmek içler acısı. Bilerek veya bilmeyerek bu yapının arkasında durmak büyük vebaldir.

risale_ergenekon2.jpgÖlçümüz Kur'an'ın en modern yorumu Risale-i Nur'dur. Siyasi ölçülerle olayı değerlendirmek Bediüzzaman'ın ifadesiyle yanıltıcı ve tehlikeli olur. Bediüzzaman'ın "Muharrik veya müreccih, siyasetçilik veya tarafgirlik ise, tehlikelidir"  ifadesinin hemen ardından belirttiği cümle dikkat çekicidir: "Bir sâlih âlim, fikr-i siyasîsine muhalif bir büyük sâlih âlimi tekfir derecesinde gıybet ettiği; ve İslâmiyet aleyhinde bir zındığı, onun fikrine uygun ve taraftar olduğu için hararetle senâ ettiğini gördüm."

Evet, zorlu bir sürecin içindeyiz. Neticeden son derece ümitliyiz. Duamız en az zararla yeni baharlara ulaşmak...

ERGENEKON ÖZBEKİSTAN'DA DA NUR TALEBELERİNİN PEŞİNDE

Ergenekon zihniyetinin fitnesi sadece Türkiye ile de sınırlı değil. Yurt dışında bilhassa Özbekistan'da dindarlara yönelik uzun bir süredir devam eden baskının arkasında da söz konusu komite çıktı.

İslam Kerimov yönetimindeki Özbekistan'dan Nur talebelerinin hapsedildiği haberleri gelince Risale Haber olarak peşine düşmüş ve Ergenekon'la ilişkiyi tespit etmiştik. 2 Mart 2009 tarihindeki "Ergenekon Özbekistan Nurcularına uzandı" haberimiz büyük ilgi görmüştü. İsmini vermek istemeyen Özbek vatandaşı bir Nur Talebesi şunları söylemişti: "Bu olaylar Türkiye’den birilerinin Nurculuk ve diğer dini gruplarla ilgili iftira dolu yazılarından sonra başladı. Birileri Kerimov’u fena işletti ve korkuttu. Bu şahısların Türkiye’de şu anda devam eden büyük bir davayla ilgili olmaları kuvvetle muhtemel."

Aradan tam 2 yıl geçti. Odatv operasyonuyla birlikte Özbekistan'daki cemaat operasyonlarının arkasında da Ergenekon'un olduğu belgeleriyle ortaya çıktı.

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ ETKİNLİKLERİ

2011_etkinlik_nursi2.jpgMart ayı ile birlikte Bediüzzaman Said Nursi'yi anma faaliyetleri başladı. Özellikle bu ayda yoğunlaşan faaliyetler için ayrı bir bölüm açtık. "2011 Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri, Ne zaman? Nerede? Ne var?" bölümünde faaliyet duyuruları ve haberleri yer alıyor.

Bulunduğunuz yerde benzer faaliyetleri duyurmak, haberlerini göndermek istiyorsanız [email protected] adresine katkılarınızı bekliyoruz.

YENİ YAZARLARIMIZ

Risale Haber ailesine yeni yazarlar katılmaya devam ediyor. Emre Şimşek, Feyzullah Cihangir, Nurcan Şahin Akca, Üveys Bilgin'e tekrar hoş geldiniz diyoruz.

GEÇEN HAFTANIN EN TIKLANAN MANŞETLERİ:

Sungur Ağabey o gece çok sevinçliydi-FOTO
Şerif Mardin devşirme Nurcu mu?
Beklenen Mehdi'yi tarif eden haberler
Said Nursi'nin yaptığı şakalar!
Nur talebesi Demirelci de değil Erbakancı da!
İşte Said Nursi! Hangi şakird ulaşabilmiş?
Said Nursi'nin Birleşik İslam formülü hazır
Ergenekon Özbekistan'da Nurcu avında
Hutbe-i Şamiye Konferansına davet
Generalin evinde Said Nursi kitapları var!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.