Risale-i Nur'da İslamiyet’in dünyaya hakim olacağı yazıyor

Risale-i Nur'da İslamiyet’in dünyaya hakim olacağı yazıyor

Bingöl Üniversitesi'nde "Bir yol rehberi olarak Risale-i Nur" konulu konferans düzenlendi

Nihat Kanat-Ali Fidancı'nın haberi:
 
Bingöl Üniversitesi'nde Araştırmacı-Yazar İdris Tüzün'ün konuşmacı olarak katıldığı "Bir yol rehberi olarak Risale-i Nur" konulu konferans düzenlendi. Konferansta İslam adaletine vurgu yapıldı.
 
Konferans Sosyoloji Kulübü tarafından, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi. Konferansa BÜ öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. 
 
“İslamiyet bütün dünyaya hâkim olacak”
 
Risale-i Nur’da ileride İslamiyet’in bütün dünyaya hâkim olacağından bahsedildiğini belirten Araştırmacı-Yazar İdris Tüzün, "Bugün olmasa bile ileride bunun gerçekleşeceğine hepimiz tanıklık edeceğiz. Peygamberimiz'in Hendek Savaşında Bizans, Mısır ve İran’ın fethedileceği sözlerine kimse inanamamıştı. Çünkü bu devletler o dönemin süper gücü haline gelmişti ama Efendimizin bu sözlerinden kısa bir süre sonra bu vaatler yerine gelmiştir” dedi.
 
Tüzün sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Peygamber Efendimizin verdiği sözlerin aynı şekilde çıktığını görmüş bulunmaktayız. Efendimizin müjdeleri o zamanla sınırlı değil. Onun müjdeleri aynı zamanda bizim için de söylediği bir gerçektir. Efendimizin müjdesine göre bugün yaşadığımız olaylara ya da gelecekteki müminler açısından çok güzel müjdeler haber veriliyor. Efendimiz kıyamet kopmadan önce İslamiyet’in bütün dünyaya hâkim olacağını belirtmiştir. Bütün insanlar Müslüman olacaklar ve yeryüzünde İslamdan başka bir din kalmayacaktır.”
 
“Zekât verilecek bir fakir bulunmayacaktır”
 
Barış ve adaletin insanların arasına yerleşeceğini ifade eden Tüzün, “İslam’ın hâkim olduğu dönemde zengin sadakasını ve zekâtını verdiği zaman fakir olan adam sadaka ve zekatı almayacaktır. İslam’ın hâkim olduğu dönemde zekat verilecek bir fakir bulunmayacaktır.  İslam’ın hâkim olduğu dönemlerde devlet başkanı hazineyi dağıtmak ister, ama kimse muhtaç olmadığı için almaz” ifadelerini kullandı.
 
“Koyun ile kurtlar yan yana olacak”
 
Yazar Tüzün sözlerini şöyle tamamladı: “Efendimizin müjdelerine göre; İslamiyet’in hâkim olduğu dönemlerde koyun ile kurtlar yan yana olacak ve birbirlerine asla zarar vermeyecekler. İslam’ın hâkimiyetinde çocuklar yılanlarla oynayacak ama yılanlar asla çocuklara zarar vermeyecekler. Günümüzde Mısır ve Suriye'de Müslümanlar katlediliyor. Filistin’de İsrail Müslümanları katlediyor. Müminler hem fakirlik hem de zorluk zamanlarında büyük sıkıntılar çekiyorlar. Efendimizin sözlerini teyit edecek birçok hadise vardır. Bugün batı medeniyetinin dünyaya hâkim olduğunu görüyoruz ama batı medeniyetinin aynı zamanda büyük çöküntü içinde olduğunu da görüyoruz.” 
 
İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.