Risale-i Nur'da Bediüzzaman'ı değil milleti görürsünüz

Risale-i Nur'da Bediüzzaman'ı değil milleti görürsünüz

Prof.Hayati Aydın: Gerçek ulema profili budur

Risale Haber-Haber Merkezi

Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Aydın, Akif ve Bediüzzaman'a bakıldığında "gerçek ulema profili"nin görüleceğini söyledi.

Yeni Şafak'taki yazısında İmamı Azam'ın, "Bana göre alim, milletinin dertlerini en iyi bilendir" sözlerini hatırlatan Aydın, ilim müesseseleri olan üniversitelerin üzerine düşen en büyük görevin Müslüman milletin dertleri ve sıkıntılarını iyi araştırıp tespit etmesi, onların çözümlerinin ne olduğu üzerinde bilimsel bağlamda tez ve öneriler geliştirmesi olduğuna dikkat çekerek, "bunu yapmayan bir üniversite üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiyor demektir. Evet ilim sırça köşkler içinde, millet ve insanlıktan azade yapılamaz. İlim, ilim için değil ilim insanlık için yapılır. Bundan dolayı üniversitelerimizin ciddi anlamda kendilerini muhasebe etmesi lazımdır" dedi.

Akif'in Safahat'ına bakıldığı zaman orada Akif'in bulunmadığını eserinde hep milletin derdini işlediğini, himmetini hep milleti için kullandığını ifade eden Aydın, "Bakın Bediüzzaman'a hiç kendisini eserlerinde göremezsiniz. Hep derdi milletidir: 'Ben milletimin imanının selamette bulursam cehennemde yansam bile gönlüm gül gülistan içindedir.' İşte sorumluluk bilincini taşıyan gerçek ulema profili budur" şeklinde yazdı.

"Ey Türkiye'nin gençliği" diyerek gençlere seslenen Aydın, büyük alimleri örnek gösterdi:

"Eğer kendinizde bir enerji bir hamaset duygusu görüyorsanız buyurun bu enerjinizi milletinizin güzel değerlerini ve erdemlerini tahrip etmede değil, milletinizin terakkisi ve kalkınması için kullanınız. Milletinize yapacağınız en büyük hizmet bu olup size kalplerde sevgi ve saygının kapısını açacaktır. Milletinize ecdadınız olan Hz. İbrahim, Ahmedi Xâni, İbn Salah Şehrizûrî, Mevlânâ-i Halid Kürdi (Bağdadi) ve Bediüzzaman Said Nursi gibi hizmet ediniz ki millet de sizi ma'şeri vicdanlarda bu büyük insanlar gibi hayır ile yad etsin."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.