Risale-i Nur’da aykırı hiçbir şey bulamadım

Risale-i Nur’da aykırı hiçbir şey bulamadım

Risale-i Nurun çoğunluğunu mütalaa ederek bitirdiğini ifade eden...

Gürsel Demir'in haberi:

Hayrat Vakfı sudan Temsilciliği, Sudan Teknik Üniversitesinin Gireyf Sharq Fakültesinde “Bediüzzaman ve eserleri” adında Bediüzzaman’ı ve Risale-i Nuru tanıtan bir panel icra etti.

Programın sunuculuğunu Abdullah el-Fadni yaptı. El-Fadni konuşmasında, Hartum Üniversitesinde Risale-i Nur kursları vasıtasıyla bu kıymetli eserlerle tanıştığını ve dört yıldan beri düzenli bir şekilde istifade ettiğini ve bu eserlerin hayatında çok büyük bir etki bıraktığını övgüyle bahsedip fakülte idaresine böyle bir programın tertibinden dolayı teşekkür etti.

Panelde birinci konuşmayı Hayrat Vakfı Sudan Temsilcisi Rıdvan Abud yaptı. Abud, konuşmasında Bediüzzaman Hazretleri’nin hayatından kesitler anlattı. Hayatı hapishanelerde ve sürgünlerde geçen Bediüzzaman hazretlerinin bu yüce himmeti Sudanlı gençlerin dikkatini cezbetti.

Konuşmasında Bediüzzaman hazretlerinin Hayr’ul halefi Ahmed Hüsrev efendiden de hatıralar nakleden Abud, iman ve Kur’an hizmeti için kurulan Hayrat Vakfının kuruluş aşamasından kısaca bahsetti.

Panelde ikinci konuşmacı Nileyn Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Hasan Kuşkuş idi. Kuşkuş  “Risale-i Nurun Mahiyeti ve Hizmetinin Özellikleri” adlı sunumu yaptı.

Sunumunda Risale-i Nur hizmetinin bu asrın üslubuna en uygun bir hizmet tarzı olduğunu zikredip öğrencilerin okumalarının gerekliliği üzerinde durdu. Risale-i Nurun çoğunluğunu mütalaa ederek bitirdiğini ifade eden Kuşkuş, “Kur’an’a ve sünnete aykırı hiçbir şey bulamadım ve Risale-i Nur Kur’an’ın bu asırda çok önemli bir tefsiridir” ekledi.

Sunumların sonunda öğrenciler sorular ve yorumlar ile iştirak ettiler, Hayrat Vakfı sudan temsilciliğine teşekkürlerini sundular.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.