Risale-i Nur Washington'daki sansür fuarındaydı

Risale-i Nur Washington'daki sansür fuarındaydı

Geçtiğimiz aylarda Washington Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen “Sansürsüzlük Fuarı”nda Risale-i Nur da yer aldı

“Yasaklanmış Kitaplar” Sanat fuarı 19 Eylül- 15 Ekim tarihleri arasında, Martin Luther King Jr Kütüphanesinde, Washington DC Halk Kütüphanesi merkez binasında gerçekleştirildi. Fuar, ülke çapındaki kitapçı ve kütüphanelerde bir hafta boyunca süren çeşitli etkinliklerin düzenlendiği, sansür hakkındaki bilincin arttırılmasını ve okuma, yazma, bilgi araştırma özgürlüğünü destekleyen ‘Ulusal Yasaklanmış Kitaplar Haftası’yla aynı zamana denk geldi.
 
Geçen yaz İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği -Farklı Dünyaların Buluşması-İstanbul’a Çalışma Turu- programına Viriginia İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile beraber katılan Jessica Cebra`nin da bu fuarda aktif olarak görev aldı. Cebra bir yılı aşkın bir süredir Said Nursi`nin eserleri ile alakadar olmakta ve Rusya gibi bazı ülkelerde Said Nursi eserlerinin hala yasak olması ve okurlarının tutuklanması kendisini oldukça rahatsız ettiğini dile getirmekteydi. 
 
amerika_risale.jpg
 
Cebra, fuarda Amerikan ve uluslararası dinleyicilerin Nursi`nin eserlerine ilgisini arttırmak amacı ile Nursi`nin eserlerine ve hayatına dikkat çekti. Cebra fuardaki sunumunda Nursi tarafında yalnızlık içinde yazılan eserlerin, kibrit kutuları ile yazımlarını yayan sadık öğrencilerin ve tekrar tekrar yazarak çoğaltan ve yayılmasını sağlayan sadık sevenlerinin anısına, tasvirler, yazı kırıntıları, kibrit kutuları örneklerini sergiledi.
 
Cebra ayrıca Stalin Rusya’sında tüm yaşamı boyunca şiddetli sansüre maruz kalan ve daha sonra sevenleri tarafından eserlerinin derlenmesi için küçük kâğıt parçacıklarına gizlice yazarak gönderen şair Anna Ahmatova hakkında bazı eserleri sergiledi.
 
Cebra, otoriteler tarafından, yanlış nedenlerle saldırganca engel olunan eserlerin takip edenleri tarafından sadık ve cesur bir şekilde çoğaltılarak cehalete, yok edilme ve güce karşı eninde sonunda galip gelmesinin öğrencilerinin insancıl ve ruhani yapılarına teşekkür mesajları yollayarak teşekkür etti.
 
Kaynak: iikv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.