Risale-i Nur ve Mesnevi'deki güzellikler Kur’an'a aittir

Risale-i Nur ve Mesnevi'deki güzellikler Kur’an'a aittir

Yıldız, İslamoğlu'nun Bediüzzaman ve Mevlana Hazretlerine yönelik tepki çeken açıklamalarına cevap verdi

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Siyaset Bilimci Doç. Dr. Ahmet Yıldız, Mustafa İslamoğlu'nun Bediüzzaman ve Mevlana Hazretlerine yönelik tepki çeken açıklamalarına twitter hesabından isim vermeden cevap verdi. 
 
Yıldız'ın açıklamaları şöyle:
 
"Risale-i Nurlar tecdit ederken tamiratta bulunur; pasları giderirken safları sahih bir zeminden üzerinden birleştirerek en geniş paydayı bulur.
 
"Şiilikte mutaassıp, Vehhabilikte müfrit, felsefe-bilimde materyalist olanlar ile enaniyette şişkin hocaları da hitap dairesinde gözetir.
 
Risale-i Nur, İsa Hıristiyanlığının müntesiplerini de yürüyüşünde dışlamaz. Misyonerler bile "davet kitlesinin" içindedir.
 
Mevlana üzerinden İslam’a yumuşayan kalplerin hatırını bile hiçe sayan hoyratlık ise, Müslümanlığı dar kapların kalıplarına mahkum ediyor.
 
Kur’anın insanla buluşması tarihsel bir zeminde gelişir. Risale-i Nur Kur’an'a isal eder; onu ikame etmez. Bu konuda son derece şeffaftır, perdelemez.
 
Risale-i Nur ya da Mesnevi'ye nisbet edilebilecek tüm güzellikler Kur’an'a aittir, kendilerine değil. Risale-i Nur, Kur’an ışığının bir şulesidir, kendisi değil.
 
Risale-i Nur Kur’an'ı anlatır, onu sevdirir, kendisini değil. Diğer tüm "şeffaf" Şeriat kitapları gibi.
 
Risale-i Nur'a bakan, Kur'an'ı anlamak için bakar. Risale-i Nur'a nazar eden oradan Kur'an'a intikal edemiyorsa ilişki perdelenmiş, şeffaflığını yitirmiştir.
 
Risale metinleri Kur'an'la ilişkisi serapa şeffaf metinlerdir; Kur'an'ın ışığını kendi rengine bürümez; kendisini "renksizleştirerek" onu gösterir.
 
Nasıl okyanus testiye sığmazsa, Kur'an da hiç bir kaba sığmaz. Her meşrep o sudan kabını doldurablir ama hiçbiri okyanus olduğunu iddia edemez.
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum