Risale-i Nur ve Bediüzzaman'da hep ümit ve müjde gördüm

Risale-i Nur ve Bediüzzaman'da hep ümit ve müjde gördüm

Badıllı ağabeyin pazar sohbetinden notlar

Ahmet Bilgi'nin haberi:
RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Abdulkadir Badıllı ağabey
Risale Akademi'nin Ankara'daki merkezinde düzenlenen "pazar sohbeti"nde konuşan Badıllı ağabey Risale-i Nur hareketinin misyonu ve Bediüzzaman Hazretlerinin hizmet anlayışını anlattı. Bayanların da ayrı salonda TV bağlantısı ile izlediği sohbet soru-cevap şeklinde cereyan etti.
ÜMİTSİZLİĞE YER YOK
Talebeleri ile Bediüzzaman arasındaki yayınlanmamış bazı yazışmaları, mektupları okuyan Badıllı ağabey, "Risale-i Nur'da, Üstadda ve mektuplarında hiç bir zaman ümitsizliği görmedim. Buna yer yok. Her zaman geleceğe dair ümit ve müjdeler veren ifadeler var. Zira Kur'an ve Hadis-i Şeriflerde aynı ümit ve müjde var" dedi.
METOD FARKLILIĞI GIYBETE YOL AÇMAMALI
Doç. Dr. Cüneyt Gökçe'nin moderatörlüğünde dinleyicilerin sorularını cevaplayan Badıllı ağabey, kendi hazırladığı Mufassal Tarihçe-i Hayat eserinin genişletilmiş ve yeni belgeler eklenmiş şeklinin yakında yayınlanacağını söyledi.
İslami gruplar ve nur cemaatleri arasındaki metod farklılığının rekabete ve gıybete yol açmaması gerektiğine vurgu yapan Badıllı ağabey, temel meselelerde herhangi bir çatışmanın olmadığını herkesin fıtratına uygun hizmet metodunu seçtiğini vurguladı.
SADELEŞTİRMEYİN İZAH EDİN
Risale-i Nur'un sadeleştirilmesi sorusunu cevaplayan Badıllı ağabey," Sadeleştirilmenin olamayacağına dair her şey yazıldı ve söylendi. Bunun durudurulması gerekir. Eğer insanların daha çok anlaması isteniyorsa bunu yolu bellidir. O da şerh, izah, haşiye gibi çalışmalardır. Sadeleştirme tahriftir" dedi.
M.KEMAL BARLA'DA BEDİÜZZAMAN'LA GÖRÜŞTÜ MÜ?
M.Kemal'in Bediüzzaman Hazretlerini Barla'da ziyaret ettiğine dair iddiların sorulması üzerine Badıllı ağabey, "Üstad M. Kemal ile Ankara'da çeşitli defalar görüşüyor. Ama Barla'da görüştüğüne dair ciddi bir belge, delil ve ravi yok. Dolayısıyla böyle bir görüşme olmamıştır" şeklinde konuştu.
badilli_abi_akademi.jpg1.jpg
badilli_abi_akademi.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum