Risale-i Nur tarzını muhafaza etmekle mükellefiz

Risale-i Nur tarzını muhafaza etmekle mükellefiz

Biz talebeleri olarak Üstad‘ın tarzını muhafaza etmekle kendimizi mükellef biliyoruz

Mehmet Özmen'in haberi:
 
Said  Nursi’nin talebelerinden Mehmet Fırıncı, Fetullah Gülen’in kendisini eleştiren Abdulkadir Badıllı’ya 8 yıl hapis talebiyle suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterdi ve “Biz talebeleri olarak Üstad‘ın tarzını muhafaza etmekle kendimizi mükellef biliyoruz” dedi.
 
FIRINCI: ÜSTAD’IN TARZINI MUHAFAZA ETMEKLE KENDİMİZİ MÜKELLEF BİLİYORUZ
 
Mehmet Fırıncı, Akit Gazetesi’ne kendisinin de röportaj verdiğini belirterek, “Risale-i Nur’un tarzı, hizmeti, Üstad’ın usulü ve tarzı nedir yönündeki beyanlardır o konuşmalar. Başkasını rahatsız etmek için değil Üstad’ın tarzını ifade etmek için söylenen beyan olarak görüyorum. Bizler Risale-i Nur’u bizzat Üstad’dan da bizzat görmüş olarak, onun hizmetinde işte az buçuk bulunmuş olarak o tarzı muhafaza etmekle kendimizi mükellef biliyoruz. Biz bütün talebeleri olarak kendimizi mükellef biliyoruz” dedi.
 
RİSALE-İ NURLARIN HEDEFİ BİRDİR
 
Nur Cemaati mensuplarından ve Risale Haber yazarı Abdurrahman İraz da, Fetullah Gülen’in Abdülkadir Badıllı’ya dava açtığı Akit’te yayınlanan röportajı okuduğunu ve bir hakaret göremediğini ifade ederek, “O röportajda sadece olanlar üzerinden bir fikir yürüttüğünü görüyoruz. Şimdi Bediüzzaman'ın, Risale-i Nurların hedefi birdir. İman hakikatlerini yaymak, deccalizme dur demektir. Fetullah Gülen eğer deccalizme yardım ettiyse bunu Abdulkadir Badıllı abi de bağıracak ben de bağıracağım, herkes bağıracak yani herkes elbette tepkisini ortaya koyacak” dedi.
 
"HALKÇILAR, IRKÇILARI ELDE EDEREK İSLÂM'A BÜYÜK ZARARLAR VERECEKLER"
 
Abdurrahman İraz, “Bakınız Bediüzzaman Hazretleri diyor ki; Halkçılar, ırkçıları elde ederek İslam’a büyük zararlar verecekler. Geçtiğimiz seçimlerde çok basit bir şey var. CHP ile MHP İstanbul da birlikte hareket ettiklerini herkes biliyor. MHP’nin normalde İstanbul da yüzde 11 civarında oyu var ama bu seçimlerde yüzde 4 oy aldı. Ankara da ise MHP'nin oyları normalde yüzde 20’nin üzerinde iken bu seçimlerde yüzde 8 aldı. Aradaki farkı ortaya koyan oylar CHP'ye gitti. Halkçılar maalesef ırkçıları elde ettiler ve İslam’a darbe vurmaya çalıştılar. Fetullah Gülen Camiası bunlara yardım ettiler, desteklediler. Benim etrafımda çok iyi tanıdığım akrabalarımdan var bu destekleri sağlayanlar arasında. Fetullah Gülen camiası bu seçimlerde gece gündüz CHP’ye çalıştılar. Şimdi bu deccalizme çalışmak değil de nedir? Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmadan önceki medyada çıkan konuşmalarına bakalım. Bu konuşmaların hepsi İslam’ın, dinin aleyhinde. Ama Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan oldu ve ne olduysa Gülen Camiası desteklemeye başladı. Bu deccalizme hizmet değil de nedir?” ifadelerini kullandı.
 
YILMAZ: ZINDIKA KOMİTELERİNİN TAKİBİNE ALIŞKINIZ
 
17 Aralık kirli operasyonu sonrasında tepki göstererek Gülen Medya Grubunun yayın organlarından Bugün Gazetesi’nden ayrılan ve Nur Cemaati mensuplarından yazar Hüseyin Yılmaz ise, Nur talebeleri olarak zındıka komitelerinin takibine ve hapisle cezalandırma taleplerine alışkın olduklarını söyledi.
 
Yılmaz, “Bunu çok yaşadık ama büyük iddialarla 30-40 yılını geride bırakmış Gülen gibi bir şahsın Üstad’ın hayattaki mümtaz talebelerinden biri hakkında sebebi ne olursa olsun 8 yıl hapisle ceza talebinde bulunmuş olmasını esefle karşıladım. Ben Gülen’in yerinde olsam Abdulkadir Badıllı abide bir kusur bir hata görsem ya affetme, helal etme yoluna giderim ya da çok da böyle kendime hakim olamıyorsam Cenab-ı Hakk’ın değerlendirmesine bırakırım öbür tarafta zaten ak ile kara ortaya çıkar. Bunu yapmayı çok müşteki olduğu beğenmediği, hoşlanmadığı, değişmesine çalıştığı bir yargının huzuruna bu yaşta bir insanı çıkartmayı arzu etmiş olmasını tasvip etmiyorum” dedi.
 
Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.