Risale-i Nur talebelerinin asayişi bozan hiçbir vakası yoktur

Risale-i Nur talebelerinin asayişi bozan hiçbir vakası yoktur

Polis Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Kuyaksil: "Her Nur talebesi, hükûmetin nizam ve intizamın tabiî birer muhafızıdır; asayişin manevi bekçisidir"

Risale Haber-Haber Merkezi

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Kuyaksil, "Risale-i Nur talebesinden hiçbirinin, hiçbir yerde âsâyişi muhil hiçbir hareketi, hiçbir vakası yoktur. Her Nur talebesi, hükûmetin nizam ve intizamın tabiî birer muhafızıdır; asayişin manevi bekçisidir” dedi.

İstanbul İlim Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “Kur’an ve Sünnet Rehberliğinde bir İman Hizmeti; Müsbet Hareket” konulu Bediüzzaman Sempozyumunda "Kamu Düzenine Katkısı Bakımından Müsbet Hareket Anlayışı" başlıklı bir tebliğ sunan Kuyaksil, İman ve Kur’an hizmetinde bulunan kişilerin “ne kadar sıkıntı ve zulüm görürlerse görsünler” müsbet hareketin gereği olarak, ülke içinde kaba kuvvete başvurmamaları gerektiğini belirtti.

Her Nur talebesi, nizam ve intizamın tabiî birer muhafızıdır; asayişin manevi bekçisidir

Kuyaksil, Said Nursi’nin bir ömür boyu müsbet hareket etmeyi kendine düstur edindiğini kaydederek, “Bir mekteb-irfan olan Risale-i Nur’un müellifi ve şâkirtleri âsâyişin, nizam ve intizamın fahri ve manevi bekçileridir. Manevî sahada, kalplerde ve dimağlarda anarşinin bozgunculuğun kalkmasına çalışmaktadırlar. Memleketin her tarafında bulunan bu yüz binlerce Risale-i Nur talebesinden hiçbirinin, hiçbir yerde âsâyişi muhil hiçbir hareketi, hiçbir vakası yoktur. Her Nur talebesi, hükûmetin nizam ve intizamın tabiî birer muhafızıdır; asayişin manevi bekçisidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.