Risale-i Nur rastgele tasarruftan kurtarılacak

Risale-i Nur rastgele tasarruftan kurtarılacak

Badıllı ağabey bandrol uygulamasını destekledi

Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin talebelerinden Abdülkadir Badıllı, Risale-i Nur ile ilgili bandrol tartışmaları için, "Kültür Bakanlığının bu uygulaması bana göre Nurların neşrini engellemek değil, rastgele tasarruflardan kurtarmak fiilidir" dedi.
 
Son günlerde Risale-i Nur’la ilgili bir bandrol meselesi var. Kültür Bakanlığı tarafından sürdürüldüğü söylenen bu projenin, sizin bildiğiniz kadarıyla mahiyeti nedir? Ne yapılmak isteniyor?
 
Malum cemaatin Nurları sadeleştirme adı altında yaptıkları büyük tahrifat ve yozlaştırmayı Kültür Bakanlığına şikâyet eden çok yazılar gitmiş, Bakanlık da Risale-i Nurların yeni baskılarını bandrol vermemek ile durdurmuştur. Tâ ki Nurların neşir hakkı kimindir ispat edilinceye kadar.
 
Yayınevleri şu an itibariyle bandrol alamadıkları için okuyucularına Risale-i Nur ulaştıramıyor. Bu Risale-i Nur’a fiili bir engel değil mi?
 
Şimdilik öyle ama bir neticeye bağlanacak. Kültür Bakanlığının bu uygulaması bana göre Nurların neşrini engellemek değil, rastgele tasarruflardan kurtarmak fiilidir.
 
Bu konuda sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Yayınevleri ve Risale-i Nur okuyucuları nasıl hareket etmeli?
 
Tavsiyem biraz sabretmektir, kıyamete kadar bu uygulama sürmeyecek. Nurlardan istifade ortadan kalkmamıştır. Basılı hazır nüshalar her yerde vardır.
 
Yeni Asya

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum