Risale-i Nur perspektifinden Dünya Ahiret dengesi sempozyumu

Risale-i Nur perspektifinden Dünya Ahiret dengesi sempozyumu

Diyarbakır'da iki gün sürecek Risale-i Nur Perspektifinden Dünya- Ahiret Dengesi Sempozyumu açılış konuşmalarıyla başladı.

İsmail Avcı'nın haberi
 
Diyarbakır'da iki gün sürecek Risale-i Nur Perspektifinden Dünya- Ahiret Dengesi Sempozyumu açılış konuşmalarıyla başladı. Sempozyum kapsamında 26 akademisyen tebliğ sunacak. 
 
Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ve HASEV Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen sempozyumun ilk günü üniversitenin kongre merkezinde açılış konuşmalarıyla başladı. Programa AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğluları, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Başkanı Prof. Dr. Faris Kaya, HASEV Vakfı Başkanı Adnan Budak'ın yanı sıra Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin talebelerinden Mehmet Fırıncı ile çok sayıda öğretim görevlisi, eğitimci ve öğrenci katıldı. 
 
Program Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Başkanı Prof. Dr. Faris Kaya bir konuşma yaptı. Kaya, sempozyumun ilkini Şanlıurfa'da düzenlediklerini ikincisini ise Diyarbakır'da yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Bediüzzaman Said Nursi'nin risalelerle 500'den fazla dünya kelimesini kullandığını anlatan Kaya, üstadın bu kelimenin önüne ya da arkasına fani, misafirhane kelimesini kullandığını kaydetti. Kaya, "Yani Bediüzzaman dünyayı bir misafirhane olarak görüyor" dedi. Bediüzzaman Said Nursi'nin "Misafir olan kimse, beraberce getiremediği birşeye kalbini bağlamaz" diye konuştu. 
 
HASEV Başkanı Adnan Budak ise vakıflarının isimlerinin Diyarbakır'da medfun olan Hz. Halid bin Velid'in oğlu sahabe Hz. Süleyman'dan geldiğini hatırlattı. Budak, vakıf olarak çok sayıda sosyal proje yürüttüklerini anlattı. 
 
İpek Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim Özdemir ise konuşmasında Bediüzzaman Said Nursi'nin başlattığı iman hizmetine değindi. Özdemir ayrıca kısa süre önce başörtüsü takan rektör Ayşegül Jale Saraç'a kutladı ve bunun örnek olmasını temenni etti.
 
Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ise Bediüzzaman Said Nursi gibi büyük bir İslam aliminin eserlerinin ilham kaynağı olduğu bir sempozyum düzenlemenin sevincini yaşadıklarını belirtti. Konuşmaların ardından HASEV tarafından Diyarbakır'da yapılan risale okuma yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri gerildi. 
 
Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.