Risale-i Nur Kur'ani bir metoddur-FOTO

Risale-i Nur Kur'ani bir metoddur-FOTO

Said Nursi vefatının 52.yıldönümü dolayısıyla Adıyaman'da rahmet ve muhabbetle anıldı

Emrah Acıoğlu-Nurettin Gürsoy'un haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi vefatının 52.yıldönümü dolayısıyla Adıyaman'da rahmet ve muhabbetle anıldı.

Programın sunuculuğunu Muhammed Zorlu, Kuran-ı Kerim tilavetini Hasan Karabiber, Said Nur ve Talebeleri isimli parçayı ise Nureddin Gürsoy seslendirdi. Açış konuşmasını ise Av. Abdullah Tel yaptı.

Av. Abdullah Tel, Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı ile Yeni Asya Vakfı'nın uzun yıllardan beri Adıyaman'da ilim ve kültür alanında, Risale-i Nur'un neşri ve talebe hizmetleri noktasında fedakarane hizmet verdiğini vurguladı. Tel, "Adıyaman'da pek az insan vardır ki her iki vakfımızın tezgahından geçmemiş olsun. Bugün de bu hizmet halkasına yeni bir yenisini eklemek için bu konferansı düzenlemiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere Cenab-ı Hak, her yüz senede bir müceddid-i din gönderiyor. Bu mücedditler Kur'an-ı Kerim'in ve Hadis-i şeriflerin o asra bakan yönlerini tefsir ederek, Akif'in deyimiyle 'İslam'ı asrın idrakine sunuyorlar.' Son asrın müecidditi olan Bediüzzaman hazretleri de bin senedir teraküm etmiş, birikmiş olan; zındıka tarafından istimal edilen ve dinin temellerini sarsan suallere orijinal ve mukni cevaplar vermektedir. Üstad hazretlerinin Risale-i Nur eserleri başka Kur'an tefsirleri gibi surelerin tümünü sırayla klasik tefsir yapmıyor, o asrın ihtiyacı olan konulara cevap veriyor. Özellikle uluhiyet, tevhid, risalet, haşir, adalet, imanın ve İslam'ın hakikatlerini en geniş manada tefsir ediyor ve çok az da olsa muamelet ve ilmihal bilgilerine temas etmektedir" dedi.

(Fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

Açış konuşmasından sonra Araştırmacı-Yazar Dr. Metin Karabaşoğlu “ Bediüzzaman ve Muhabbet” konulu konferansını verdi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin muhabbete bakışından bahsederek, ortaya çıkan muhabbetti anlatan Karabaşoğlu, Said Nursi'nin, güzel gören ve güzel düşünen bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti. Karabaşoğlu, "İnsan bir güzellik görüyorsa o güzelliği seviyordur. Güzel düşünür, güzel görürsek muhabbet, halimizin, hayatımızın esası oluyor. Güzel düşünüp, güzel görmenin muhabbet insanı olmanın yolunu gösteren Risale-i Nur eserdir" dedi.

Bediüzzaman'ın “Muhabbet şu kainatın bir sebebi vücududur” szölerini hatırlatan Karabaşoğlu, "Üstad, mesleğimiz haliliyedir, meşrebimiz ise hillettir. Ve hillet ise en civanmert dost ve en takdir edici yoldaş iktiza eder diyerek Risale-i Nur’un haliliye mesleğini esas tuttuğunu ve bunun bir nebevi ve Kurani metod olduğunu ifade etti" şeklinde konuştu.

Karabaşoğlu, program sonrasında kitaplarını imzalayarak okuyucularıyla sohbet etti.

Hisar salonunda yapılan programa Adıyaman valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Durmuş, İl Milli Eğitim müdürü Seyfi Özkan, İl müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü de katıldı.

(Fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri