Risale-i Nur Külliyatı'nı Okuma Ve Anlama Usulleri kitabı çıktı

Risale-i Nur Külliyatı'nı Okuma Ve Anlama Usulleri kitabı çıktı

"Risale-i Nur Külliyatı'nı Okuma ve Anlama Usûlleri" serisi tashihler ve genişletmeler neticesinde kitap haline geldi

Takdim yazısında kitabın amacı ile alâkalı şu ifadeler yer alıyor:

"Risale-i Nur eserleri, çağımız insanının aklındaki şüphelere muknî, makbul cevap veren Kur'ânî ve İmanî hakikatler manzumesidir. Bu çalışmamızdaki gayemiz, bu eserlerden daha ziyade istifade etmek için bazı noktaları nazarlara vermektir. Bu sûretle Risale-i Nur eserlerini yeni okumaya başlayanların "Anlamıyorum" diyerek bırakmadan nasıl devam etmelerine ve okuyanların da devam edip, istifadelerinin ziyade olması için yapması gerekenleri ele almaya gayret ettik. Cenâb-ı Hak istifadeye medâr eylesin."

Kitabın içinde: "Risale-i Nur’un Üslubu", "Risale-i Nur Okurken İstifadeyi Arttıracak Maddeler", "Risale-i Nur'u Okuma Âdabları", "Risale-i Nur’ları Anlama İle Alakalı Nurlar'dan Çeşitli Tavsiyeler", "Bir Medrese Talebesinin Mükellefiyetleri", "Nurlar'ı Nefsimize Okumak" ve son kısımda da geniş izahlar ile alınan "Risale-i Nur Niçin Sadeleştirilemez? Sadeleştirme Teșebbüsleri" yer almaktadır.

Eserin ilk kısmında okuma ve anlamaya dair örnek bir bölüm şöyle:

"Risale-i Nur eserlerini okuma usulüne ri̇âyet ettiğimiz zaman anlamamız ziyâde olur. Anlama noktasında da yine bize bizzat eserlerin kendisi yol göstermektedir. Mesela "Nur'un İlk Kapısı" kitabının sonundaki konferansta şöyle geçmektedir: "Devamlı okumaya her gün devam ediniz. Kendini tekrar tekrar, zevkle ve şevkle okutan bu şaheser külliyatı okudukça anlayışınız ziyadeleşecektir. Anlamanın tek çaresi, Nurlarla başbaşa kalıp, zihnî cehd sarf ederek, tekrar tekrar okumak sevgisiyle payidar olmaktır." (Nur'un İlk Kapısı, s. 192)

Kitabı hazırlayan Abdulkadir Çelebioğlu kitap hakkında şöyle konuştu:

"Kitabı eline alıp okuyan kişinin ilk kısımda, Nurlar'ı anlama noktasında başta Üstâd Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin Risale-i Nur eserlerinde ve hatıralarda geçen ifadelerini, Üstâd Bediüzzaman'ın talebeleri olan kıymetli ağabeylerimizin tavsiyelerini öğrenerek kafasında șablon oluşmasına dikkat ettik. Usûl olarak nasıl okuyacağını ve nasıl mesafe kat edeceğini böylece öğrenmiş olur. Ardından da son kısmı okuyarak bu eserlerin niçin sadeleştirilemeyeceğine dair aklen, mantıken ve ilmen tatmin olmasını temenni ediyoruz."

kitap1.jpg

Kitap kolay taşınabilir, 16×10 ebatında hazırlanmıștır. İstifadesi daha kolay olsun diye 64 sayfa şeklindedir.

Kitap Siparişi: +90 555 652 95 97

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum