Risale-i Nur hareketi 100 yıldır gönülleri fethediyor

Risale-i Nur hareketi 100 yıldır gönülleri fethediyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Said Nursî’nin yer yüzündeki müsbet hareketin kurucusu olarak görülmesi gerektiğini söyledi.
 
Bediüzzaman Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ve Risale-i Nur Enstitüsü tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen "Bediüzzaman ve Müsbet Hareket" konulu panelin açış konuşmasını yapan Güvenç, Said Nursî’yi kalemi ve beyni dışında silâhı olmayan bir kişi olarak tanımladı.
 
Güvenç, şunları söyledi: 
 
“Bediüzzaman yeryüzündeki en büyük müsbet hareketin kurucusu olarak görülmesi gereken bir sivil zat. Kalemi ve beyni dışında silâhı olmayan bir zat. Allah rahmet eylesin, aşağı yukarı yüz yıldır da bu hareket gönülleri fethetmeye devam ediyor. Dün akşam bir liderin notu okundu; M.Kemal tarafından doğuda verilen görevi kabul etmeyerek, Isparta’ya gittiği için eleştiri yapıldığında ‘eğer kalsaydın şu kadar insanın ölümünü engellerdin’ denildiğindeki söz çok anlamlı. ‘Belki yüz bin insanın ölümünün önüne geçemedim, ancak Allah’ın lütfuyla bu Risalelerle milyonların imanını kurtarırız, Allah bunu nasip etti’ demesi gerçekten çok manidar ve etkileyici. Daha da iyi olacak, gelecek İslâm’ın olacak.”
 
Yeni Asya

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.