Risale-i Nur Enstitüsü okuma grupları kayıtları başladı

Risale-i Nur Enstitüsü okuma grupları kayıtları başladı

Kur’an Okumaları, Hadis Okumaları, Kader Okumaları, Kavram Okumaları başlıkları altında düzenlenecek okuma gruplarını farklı isimler yönetecek

Risale Haber-Haber Merkezi

Risale-i Nur Enstitüsü okuma grupları kayıtları başladı. Kur’an Okumaları, Hadis Okumaları, Kader Okumaları, Kavram Okumaları başlıkları altında düzenlenecek okuma gruplarını farklı isimler yönetecek. 

Güz ve bahar olmak üzere iki dönem sürecek ve Risale-i Nur Enstitüsü’nde yapılacak olan okuma gruplarının detayları şöyle:

Kur’an Okumaları: Kenan Demirtaş ile geleneksel tefsir usulleri ve Risale-i Nur’un tefsir metodu üzerine okumalar yapılacak. Program 17 Ekim 2017-26 Aralık 2017 tarihleri arasında her Salı 18.00-19.30 arası Risale-i Nur Enstitüsü’nde uygulanacak. 

Hadis Okumaları: Metin Karabaşoğlu ile Risale-i Nur rehberliğinde hadis usulü ve tarihçesi üzerine kapsamlı okumalar yapılacak. Program 19 Ekim 2017-28 Aralık 2017 tarihleri arasında her Perşembe 18.30-20.00 arası Risale-i Nur Enstitüsü’nde uygulanacak.

Kader Okumaları: Hakan Yalman ile kader ve kaderle ilişkili kavramlar üzerine okumalar yapılacak. Program 17 Ekim 2017-26 Aralık 2017 tarihleri arasında her Salı 20.30-22.00 arası Risale-i Nur Enstitüsü’nde uygulanacak.

Kavram Okumaları (Talepli*): Mustafa Said İşeri, katılımcılar ile önceden belirlenen 10 kavram üzerine toplam 16 hafta sürecek okumalar yapacak. Program 8 Ekim 2017-31 Aralık 2017 tarihleri arasında iki haftada bir her Pazar 09.00-12.00 arası Risale-i Nur Enstitüsü’nde uygulanacak. (*Risale-i Nur Enstitüsünün gayelerine uygun olmak önşartıyla okuma, atölye gibi ilmi organizasyonlar yapmak isteyenlere RNE çatısı altında çeşitli imkanlar sunulmaktadır. “Kavram Okumaları”da böyle bir talep ile oluşturulmuştur ve yeterli sayıya ulaşıldığı için yeni kayıt alınmayacaktır.)

Bütün programların son başvuru tarihi: 8 Ekim 2017 Pazar

Programların genel şartları arasında yüzde 80 devam zorunluluğu ve 2. dönem 3000-5000 kelime aralığında bir deneme/makale yazılması şartı yer almakta.

Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum