Risale-i Nur en önemli üç soruya cevap veriyor

Risale-i Nur en önemli üç soruya cevap veriyor

Manisa İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Katıöz

Risale Haber-Haber Merkezi

1993 yılından bu yana faaliyet gösteren Manisa İlim ve Kültür Vakfı tarafından, Risale-i Nur Küllüyatının müellifi Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 54. Yıldönümü dolayısıyla lokma dökülecek. Ayrıca Üstadın hayatını ve eserlerini anlatan broşür dağıtılacak.

Manisa İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Katıöz, “Bediüzzaman Said Nursî, asrının müceddidi olarak kabul edilen büyük bir İslam âlimidir. Çocuk denecek yaşta, diğer âlimlerle girdiği bütün ilmî münazaraları kazanmış, gerek İslâm ilimlerinden, gerek müspet fenlerden sorulan bütün suallere muhakkak surette doğru cevaplar vermiştir. Bu büyük ilmî mertebesi yanında, sünnet-i seniye, takva ve zühd üzere bir hayat sürmüş, inandığı doğruları yaşamaktan hiçbir baskı ve zulüm asla onu engelleyememiştir. Tarihte yaşamış peygamber vârisleri olan büyük İslam âlimleri gibi, ilminin gerektirdiği kemâlâtı yaşayarak göstermiştir. Biz de İlim ve Kültür Vakfı olarak Üstadın 54. ölüm yıldönümü sebebiyle anmış  oluyoruz” şeklinde konuştu.

EHLİ KÜFRE KARŞI MÜCADELE ETTİ

İnsanların imanını kurtarma noktasında Bediüzzaman Said Nursi’nin yazdığı Risale-i Nur Küllayıtının büyük hizmetler yaptığını açıklayan Katıöz, “Üstadımız, ‘Zaman cemaat zamanıdır’ prensibiyle hareket etmiş, etrafına topladığı yüz binlerle Nur Talebeleri ile küfrü mutlaka karşı cemaat halinde İslam’a hizmet etmiş ve ehl-i imanın imanlarının tehlikeden kurtulmasına vesile olmuştur. Vefatının 54. yılı münasebetiyle kendisini anmış bulunuyoruz. Ama biliyoruz ki aslında eserleriyle yaşıyor, hizmetleri devam ediyor” şeklinde konuştu.

RİSALE-İ NURDA NE ANLATILIYOR?

Risale-i Nurun Kur’an Hakikatlarını müsbet ilim anlayışına uygun bir tarzda izah ve ispat ettiğini beyan eden Katıöz, “Risale-i Nur Külliyatı her insan için en mühim mesele olan ‘Ben neyim, nereden geliyorum, nereye gideceğim, vazifem nedir, bu mevcudat nereden gelip nereye gidiyorlar, mahiyet ve hakikatleri nedir’ gibi sualleri en güzel şekilde cevaplandırıyor. Her okuyan bu eserlerden istifade eder” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum