Risale-i Nur elektronik kitapta

Risale-i Nur elektronik kitapta

Risale-i Nur'ların farklı dillerdeki yayınlarına elektronik ortamda da ulaşılabiliyor. Bununla ilgili kısa bir söyleşi...

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Risale Press nerede faaliyet göstermektedir?
Risale Press, 2013 yilinda Filipinlerin baskenti Manila'da  Risale-i Nurlarin hem Ingilizce ve yerel Filipin dillerinde kitap basimi ve nesri icin, hem de Nurlarin dijital alemde nesri icin kurulmustur.. Çesitli dillerdeki Risalelerin dijital olarak yayinlanmasi icin faaliyetlerini surdurmektedir..
 
Dijital yayincilik ne demek?
Dijital yayincilik deyince, ilk akla gelen e-book (elektronik kitap) oluyor. Elektronik kitap ilk çıktığı günden beri hayatımızda sürekli daha fazla yer edinmeye devam ediyor. Bununla birlikte okuma alışkanlıklarımıza ve yayıncılık sektörünün ekosistemine de etki ediyor. 2012'de Amerika'da satilan kitaplarin yüzde 20’si elektronik kitap. 5 sene icinde, dunyada normal kitap satisiyla, elektronik kitap satisi ayni orana gelecegi tahmin ediliyor.
 
Dijital Yayincilikta nerdesiniz?
Yeni eklenen e-booklarla (6 tane Ispanyolca, 2 tane Portekizce ve 2 tane Endonezca) birlikte 75 tane cesitli dillerde (Turkce, Ingilizce, ispanyolca, Endonezca, Portekizce, Malayca ve Filipince) elektronik kitabi basta Apple Itunes, Google Books, bunun yaninda Amazon Kindle, Nook ve Kobo gibi elektronik kitap sitelerinde okuyucu ulastirmak icin gayret gösteriyoruz. Aralik ayinda Rusca, Arnavutca, Korece ve Cince eserlerden de birer, ikiser tane  bu sitelere eklenecek İnşaAllah..
 
Cok sükür simdiye kadar Yeni Zelanda’dan Honduras’a kadar 50’den fazla ülkeden kitaplari indirenler oldu. Baska dillerde yapilan tercümeleri de bu sitelere yüklemek icin yardimci olabiliriz. Asagidaki e-mailden bizimle baglantiya gecebilirseniz.
 
Dijital yayıncılığın artıları dediğimizde aklınıza gelen ilk neler olur?
Tabii ki, en büyük artisi ulaşılabilirligi. Tüm okurlar metropolde yaşamıyor. Aynı zamanda tüm kitapçılar bütün kitapları sergileyemiyorlar. Bundan dolayı e-kitabın en büyük artısı, istendiği zaman ulaşılabilir olması. Bunun yaninda, yer kaplamamasi, bir tablete ya da telefona binlerce kitap indirilebilmesi, kagittan tasarruf saglanmasi, istenilen kelimenin kitapta taratilmasi, kitap icinde not alinabilmesi diger artilar olarak sayilabilir.
 
Onemli Not: Su an itibariyle Türkiye’de Apple Itunes olmadigi icin. Turkiyedeki, Apple kullanicilari, Itunes ayarlarindan, indirilecek yeri Amerika  yapmalari gereklidir.
 
Yeni yuklenen bazi e-book larin linkleri
Google books
Endonezca Hutbe-i Samiye
https://play.google.com/store/books/details?id=UsEVBQAAQBAJ
Ispanyolca Asay-i Musa
https://play.google.com/store/books/details?id=LAACBQAAQBAJ
Portekizce Hastalar Risalesi
https://play.google.com/store/books/details?id=MNABBQAAQBAJ
 
Apple Itunes
Endonezca Genclik Rehberi
https://itunes.apple.com/us/book/tuntunan-generasi-muda/id933976478?ls=1&mt=11
Portekizce 33.Pencere
https://itunes.apple.com/us/book/as-trinta-e-tres-janelas/id933873273?ls=1&mt=11
Ispanyolca Hastalar Risalesi
https://itunes.apple.com/us/book/luz-para-los-enfermos/id933965725?ls=1&mt=11
 
Amazon
Ispanyolca Ihlas ve Uhuvvet Risalesi
http://www.amazon.com/dp/B00P0XLI5I
Google Play Books Uygulamasini asagidaki linklerden indirerek, Risale-i Nur yazarak, istediginiz kitabi secerek, Android tablet ve telefonlarinizdan okuyabilirsiniz.
Android Telefon ve Tabletler icin..
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.books
Laptop ve PC kullanicilari icin:
Bu adresten-  https://play.google.com/books- gmail adresini kullanip uye olup, kendi laptobunuzda bir uygulama indirmeden, istediginiz kitabi indirip, okuyabilirsiniz..
 
Onemli not: Google Books’tan Nurlari indirebilmeniz icin Kredi karti ya da ATM karti numarasini eklemeniz gerekiyor..Indirmek bedava oldugu icin, kartinizdan bir ucret alinmiyor..
facebook:     https://www.facebook.com/RisalePress
e-mail:         [email protected]
website:       www.risalepress.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.