Risale-i Nur Eğitim Programı-8: Çekim Yasası ve Kuantum Düşünce Tekniği

Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı Dersleri-8: Çekim Yasası ve Kuantum Düşünce Tekniği Eleştirisi (Sekizinci Söz-Giriş )

Eğitim Programı Ön Bilgilendirmesi: Keşif Yolculukları ismini verdiğimiz ve 6 Haziran 2015 16. 45 Ct. Günü, Yazarlar Birliği Sümer-1 Sok. No: 11/9 Kat:4 Kızılay/ANKARA’da sunulacak ve iki haftada bir yapılan, izahlı ve görsel sunumlu Risale-i Nur Eğitim Programımızın güncel ders konularına https://www. facebook. com/pages/Ediz-Sözüer-resmi-sayfa/1428147924084559?ref=hl adresinden ulaşabilirsiniz. Not: 22 Ağustos'ta yapılması planlanan 10. programımıza kadar derslerimize bir müddet ara vereceğiz. Hem bizi (haddimizin fevkinde olarak üstlendiğimiz) bu önemli iman hizmetinde yalnız bırakmamak ve manen destek vermek için; hem de imanî ilimlerin tahsilinde ciddî bir altyapı kazanmak, Risale-i Nur’u farklı mana açılımlarıyla anlamak ve taze bir heyecanla, alışkanlık ve sıradanlık perdesini kaldırıp atmak için derslerimize katılmanızı arzu ediyoruz.

Eğitim programımızın takdimini ve önceki derslerimizin videolarını, www. youtube. com/c/EdizSözüer Youtube video kanalımızdan bulabilirsiniz. Ders programımızı üstüne bina ettiğimiz “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur İzah Metinleri” isimli kitap çalışmamızı ise https://yadi. sk/d/09r41tL9ecYUA Yandexdisk adresindeki “Kitap Taslakları-Risale-i Nur İzah Metinleri” klasöründen indirebilirsiniz. Sunumlarımızda kullandığımız metinlere, videolara ve Powerpoint dosyalarına ise aynı adresteki “Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı Sunumları” klasöründen ulaşabileceğinizi ve bulunduğunuz yerde bu tarz sunumları sizin de yapabileceğinizi ifade edelim.

Tavsiye Ettiğimiz Metot: Bu görsel destekli derslerin özellikle (yazının altında yer alan) videosunu izlemeniz ve imkânınız varsa devam eden programlarımıza şahsen katılmanızdır. Bu, büyük önem arz ediyor. Çünkü yazımıza (ders içeriği hakkında fikir vermek için) sadece izah metnini alacağız. Yazılı olarak kaleme alınmış hakikatleri, sözlü ve görsel bir şekilde izlemeniz (kitap çalışmamızda olmayan ilave izahlarla) daha iyi anlama ve hissetme imkânı sunuyor. Böylece sadece akılla anlaşılmayan ve aslında “hissedilen hakikatler” olan iman ilmini anlamakta ve “farklı mana açılımları”na kapı açmakta, en verimli bir metodu takip etmiş oluyorsunuz. Bununla birlikte, eğitim programımızı kitap çalışmamız üzerinden de ciddî bir şekilde okuyarak takip ederseniz, bu pekiştirme yöntemiyle (Allah’ın izniyle) Risale-i Nur’u anlamak noktasında en üst düzeyde bir istifadenin gerçekleşeceğine kuvvetle inanıyoruz. Bu derslere ve bu hakikatlere herkesten evvel kendim müşteri olduğum için, birçok kardeşimle beraber bu manaya en başta bizzat şahidim. Bu çalışmalar ortaya çıktıktan sonra, daha önceden onlarca defa okuduğum yerleri hiç bu kadar iyi anlamamış olduğumu görerek hayret içinde kaldığımı itiraf ediyorum.

Sekizinci Söz (Tavşan Deliğinden İçeri) - Çekim Yasası ve Kuantum Düşünce Tekniği Eleştirisi (Giriş izah Metni)

Tavşan deliği, Alice harikalar diyarı filminde, fantastik bir dünyaya geçiş kapısı idi. Bu tabir, bilinmezlikleri keşfetmek manasında kullanılmaktadır. Sekizinci Söz ile hep beraber bilinmezlikleri keşfetme yolculuğuna çıkacağız.

Yolculuğumuzdan önce "The Secret-Sır" ve "Biz ne bilebiliriz ki? Tavşan deliğinden içeri (What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole)" isimli, belgesel filmleri de çekilmiş olan ve kuantum fiziği ve çekim yasası üzerine meşhur kitaplara bu tabir ile atıfta bulunmak istiyoruz.

Bu kitapta ve piyasadaki söz konusu "Meşhur Çekim Yasası" ve “Kuantum Düşünce Tekniği” kitaplarında, "SIR" olarak ifade ettikleri: "Kâinattan iste, dileğini gerçekleştirsin" veya "Olayları görme ve inanma biçiminiz, gerçeğinizi şekillendirir" tarzındaki "sözüm ona büyük sır" olarak ifade edilen sırrın çok daha anlamlısının, gerçeğinin ve büyüğünün, iman ve İslâmiyetin hakikatinde mevcut olduğunu görüyoruz. Sekizinci Söz, bunun parlak bir şekilde ve fantastik bir misalle sinematik anlatımıdır.

İşte her kapıyı açan anahtar ve her zorluğu halleden kâinatın gerçek büyük sırrı: Seni her an bilen, gören, zarar ve menfaat sadece kendi elinde olan, kudretine nihayet, şefkatine sınır olmayan birini bulmak ve bilmek ve O’na bağlanmak. . İman ve ibadet ile de O’nu bildiğini ve O’na hürmet ettiğini göstermek. .

"Çekim Yasası"nda ise, bir şefkati olmayan, sizi tanımayan ve bilmeyen, ne idüğü belirsiz bir "kâinat" kavramının isteklerinizi yerine getireceğinize inanmanız ve âdeta kâinata dua etmeniz (?!) isteniyor.

Hatta "The Secret-Sır" kitabında, bizzat kitap tarafından Alaaddin'in cininden dileğinizi yerine getirmesini beklemenize benzetilen ve "Çekim Yasası" denilen bu yöntemde, işleyişi ve kuralları aslında çok daha farklı olan ilahî gerçekler çarpıtılıyor ve günümüz insanına, -içinde sadece çekirdek kadar bir gerçeklik bulunan- modern bir safsata sunuluyor.

Şöyle ki: "Allah, samimî olarak isteyen bir kuluna, kâfir olsa bile istediğini verir" veya "Kulum beni nasıl tanırsa, ona onunla öyle muamele ederim" kaideleriyle İslâmiyet’te yerini bulan bazı gerçekler, din ve Allah hakikati içinden çıkartılarak, dış görünüşü tantanalı ve câzip, fakat içi boş bir şekilde takdim ediliyor.

Şimdi, bir düşünün: Kendisini tanımayan ve bilmeyen, kulluk etmeyen bir insana, sırf samimiyetle ve ihtiyaç lisanıyla istedi diye istediğini veren kâinatın sahibi ve hâkimi olan Allah; acaba gönderdiği peygamberleriyle öğrettiği tüm isim ve sıfatlarıyla kendisini tanıyan ve seven, indirdiği kitaplarıyla bildirdiği isteklerini bilen ve isteklerine uyan ve diniyle açığa çıkardığı “kâinatın yaratılış maksadı”na uygun olarak şuurlu bir kulluk eden bir insana nasıl muamele eder?

Tüm kâinatı, dünya ve âhireti, şimdiyi ve gelecek ebedî zamanı, o kulunun lehinde nasıl şekillendirir?

Ne derecede o kuluna ikram eder ve ne mertebede o kulunun isteklerini yerine getirir?

Öyle bir mertebede ki, "Ne göz görmüş, ne kulak işitmiş ve ne de şimdiye kadar bir insan kalbinin hatırına gelmiştir" diye peygamberine tarif ettiği bir derecede o kuluna ebedî ikramda bulunur.

Dikkat edin! Çekim yasası, sizi belki bir Ferrari sahibi yapabilir ama Allah'a iman, sizi ebedî hayatın, daimî ve hayal edilemez muhteşem nimetleriyle nimetlendirir ve güzelliği, Cennet'i unutturan bir Zât'ı görme şerefine çıkartır.

İman ve İslamiyet’in devasa hakikatlerine kıyasen, "Çekim Yasası" kavramı, popüler ve ucuz bir oyuncaktan fazla bir kıymete sahip olamaz.

Bir sonraki dersimizde sizleri Sekizinci Söz’ün harika dünyasından içeri girmeye davet edeceğiz inşallah.

Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı Ders Videosu:

Çekim Yasası ve Kuantum Düşünce Tekniği Eleştirisi (Sekizinci Söz-Giriş )

https://www.youtube.com/watch?v=xhj9qQ2meIQ​

cekim-yasasi-kuantum.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.