Risale-i Nur düzenlemesi için teşekkür ve dua ediyoruz

Risale-i Nur düzenlemesi için teşekkür ve dua ediyoruz

Mehmet Fırıncı ağabeyin açıklaması

Mehmet Özmen'in haberi:
 
Bediüzzaman Said Nursi’nin eserleri üzerindeki hakların Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmesine ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından AK Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “tebrik ve teşekkür” mesajları yağıyor. 
 
“RİSALE-İ NUR DEVLETİ HİMAYESİNE ALMIŞTIR VE NUR TALEBELERİ DUA EDİYOR”
 
Bediüzzaman’ın tarifine göre bugünkü AK Parti hükümetinin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Risale-i Nur’un neşrine yönelik hizmeti nedeniyle talebe olduğunu belirten Said Nursi’nin son talebelerinden Mehmet Fırıncı, “Nur Talebelerinin Yüzde 99,99 bu kararı alanları alkışlıyor ve dua ediyorlar. Nur Talebeleri bunu yapanlara ’Allah onları Muvaffak etsin’ diye dua ediyor, ben de dua ediyorum. Beni gören herkes bu hususta bana memnuniyetini dile getiriyor. Bütün cemaat memnuniyetinden dolayı alkışlıyor. Risale-i Nur devleti himayesine almıştır” değerlendirmesinde bulundu.  
 
“DEVLET TEKELİNE ALDI” İDDİASI TAMAMEN YALAN!
 
50-60 yıldır hizmetin içinde olan aciz bir fert olarak Risale-i Nur’ların Diyanet İşleri Başkanlığı himayesinde neşredilmesinin çok doğru ve Said Nursi’nin arzusu ve isteğine uygun bir hareket olduğunu belirten Mehmet Fırıncı, “Bir kısım kişiler ‘Devlet tekeline aldı’ diyor, devlet tekeline değil devleti himaye etme manasıyla manevi bir şemsiye olur inşallah. Sadece siyasi düşünen çok cüzi bir grup, hastalıklı grup karşı çıkıyor, bu konuda onlar yanlışlar. Hz.Üstad, Ahmet Hamdi Efendi’ye ‘Israrla sana bunları gönderiyorum. Ben 1947’de size göndermek için hazırlıyordum fakat Afyon hapsi mani oldu.’ Ondan sonra 1950 de Sungur Ağabey ile kendisine gönderiyor; ‘Bunlara Diyanet sahip olup mutlaka neşretmesi lazım’ diyor. Allah rahmet etsin, Ahmet Hamdi Efendi güzel cevaplar verdiği halde ömrü vefa etmiyor ve vefat ediyor” dedi. 
 
Risale-i Nur’u tahrif ve tahrik eden bir zümrenin AK Parti hükümetinin aldığı bu karardan oldukça rahatsız olduğunu belirten Nur Cemaati mensuplarından ve Risale Haber yazarı Abdurrahman İraz, “Bu tahrib ve tahrifi önleyen ve Bediüzzaman’ın  vasiyetlerini yerine getiren bir hükümet, Nur Talebelerinin % 99.99’u bunun farkında ve müteşekkir. Sadece parmakla sayılacak kadar az ve altı boş marjinal bir grup var. Onlar da kendi cemaatlerini hep aldatarak, yanıltarak dün kara dedikleri Pensilvanya Şeyhine bugün küçük menfaatler karşılığında maalesef ak demekte ve her geçen gün yok olup bitmektedirler. Zaten Risale-i Nur cemaatlerinin hemen hiç biri onları ciddiye almamaktadırlar. Zira kalemini Pensilvanya’ya kiralamış birkaç kişiden ibarettirler” şeklinde konuştu. 
 
Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum