Risale-i Nur camiası ile MSP arasında denge bozuldu darbe oldu

Risale-i Nur camiası ile MSP arasında denge bozuldu darbe oldu

Numan Kurtulmuş, ne demek istedi?

Hakkı Kurban'ın haberi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “1977’de Risale-i Nur camiası ile MSP arasında denge bozuldu ve darbe oldu. Aralarındaki o kırılma yaşanmasaydı, belki de 80 İhtilali olmayacaktı” dedi.

Prof. Kurtulmuş, hükümet ile Risale-i Nur hareketi arasında ortaya çıkan görüş farklılıklarına değinirken tarihi bir de mesaj verdi. 1977 seçimleri öncesinde Milli Selamet Partisi (MSP) içerisindeki cemaat mensubu milletvekillerinin birer gün arayla istifa ettiklerini hatırlatan Kurtulmuş şu uyarıyı yaptı:

SADECE MSP’NİN OYLARI DÜŞMEDİ

MSP, seçimler öncesi psikolojik baskıya sokuldu ve 48 olan milletvekili sayısı istifalarla 24’e indi. Seçimlerde sadece MSP’nin oyları düşmekle kalmadı, MSP-CHP koalisyonuyla o dönem kurulmuş olan denge maalesef bozuldu ve ardından 1980 Darbesi oldu. Kaderin nasıl tecelli edeceğini Allah bilir ama eğer Risale-i Nur camiası ile MSP arasındaki o kırılma olmasaydı, belki 1980 ihtilali olmayacaktı. Belki AK Parti gibi bir iktidar 1980’lerin ortasında veya 1990’lı yılların başında gelecekti.

ADIMLARA DİKKAT EDİLMELİ

O dönem, Türkiye’deki geniş muhafazakar dindar kitleler kaybetti ama özellikle Risale-i Nur camiası kaybetti. Camia 20’ye yakın vekille parlamentoda bulunurken, uzun süre temsil edilemez hale geldi. Bunları iyi okumak lazım. Herkes atacağı adımlara dikkat etmeli. İnsanların maneviyatını yükseltmek için örgütlenen cemaatler kendi alanlarında çalıştığı sürece hiçbir problem yok. Ama ne zaman ki bir cemaat, siyasi partiymiş gibi davranırsa o zaman sorun ortaya çıkıyor. 

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
31 Yorum