Risale-i Nur bloke edilince başkası mahrum kalıyor

Risale-i Nur bloke edilince başkası mahrum kalıyor

Belli bir kitap belli bir grubun yegâne kitabı haline getirilince, başkaları da o kitabı artık onların bilip ondan istifade etmiyorlar...

Risale Haber-Haber Merkezi

İlahiyatçı Faruk Beşer, Risale-i Nur'un belli bir grubun yegane kitabı haline getirilmesi halinde başkalarının istifade edemediğini ileri sürdü.

Yeni Şafak'taki yazısında cemaat ve tarikatlerin sadece kendi büyüklerini dikkate almasının sakıncalarından bahseden Beşer, örnek olarak Risale-i Nur'u verdi.

Risale-i Nur'un "bloke edilmesi"nin başkaları tarafından yararlanmasına engel olduğuna dikkat çeken Beşer'in ilgili sözleri şöyle:

"Diğer yönden belli bir kitap belli bir grubun yegâne kitabı haline getirilince, başkaları da o kitabı artık onların bilip ondan istifade etmiyorlar. Bediuzzaman'ın risalelerini buna örnek verebiliriz. Bugün bir ilim adamı bu Risalelere atıfta bulunursa kınanabilir, gayri ilmîlikle suçlanabilir. Sonuçta onlardaki çok değerli tespitlerden mahrum kalır. Çünkü onlar birileri tarafından yegâne kaynak görülerek bloke edilmiş ve İslam'ın bir yorumu olmaktan çıkıp artık onlar için yegâne kitap haline gelmiş.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
23 Yorum