Risale-i Nur, Said Nursi'nin istediği gibi basılacak

Risale-i Nur, Said Nursi'nin istediği gibi basılacak

Bediüzzaman'ın akrabalarından Sabri Okur

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Merhum Mustafa Sungur ağabeyin yanında hizmetlerde bulunan, Bediüzzaman hazretlerinin akrabalarından Sabri Okur, Risale-i Nur'un Kültür Bakanlığının korumasına alınmasını destekledi. Sadeleştirmenin önlenmesine dikkat çeken Okur, "Bu hadise inşallah Risale-i Nurların aynen istikbal nesillerine ulaşması için mühim bir vesile olur" dedi.

RİSALE-İ NUR'UN BASIMI YASAKLANIYOR HABERLERİ UYDURMA

Bandrol meselesinin kamuoyunu, bilhassa nur camiasını çokça meşgul ettiğini belirten Okur, "Risale-i Nur'un basımıyla alakalı bandrol meselesi bazı basın ve yayın organları tarafından bilerek veya bilmeyerek topluma yanlış aksettiriliyor. Sanki nurların basımı yasaklanmış veya yasaklanacak gibi uydurma bazı haberlerle zihinleri meşgul ediyorlar. Bunun kesinlikle aslının olmadığını süreci yakından takip eden biri olarak belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

SADELEŞTİRME DERİNDEN MÜTEESSİR ETTİ

Okur, "İşin aslı şudur" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakanlık ve yetkililer aslında gerekli açıklamayı yapmışlardı. İşin aslı sadeleştirme adı altında yapılan ve başta Hazreti Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin ruhaniyatı olmak üzere onun varis ve talebelerini derinden müteessir eden tahrifatı durdurmak için yine Üstadın talebeleri tarafından yetkililere "bu tahrifatı durdurun" diye çok müracaatlar yapılmiştı. Bunu değerlendiren yetkililer Bediüzzaman hazretlerinin varislerine yani kendine hayattayken varis bıraktığı talebelerine vasiyetlerinde belirttiği ve hayatta iken tatbik ettiği tarzda basımı için harekete geçti.

İşin hukuki boyutunu incelediğimizde eğer vefat eden kişinin hanımı veya çocukları varsa birinci derecede onlar varis olurlar eğer hanımı veya çocuğu yoksa o zaman kendisinin hayatta iken belirttiği kişiler varis olurlar dolayısıyla bu günkü hukuk da Üstadın kendine varis bıraktığı ağabeyleri aynen varis olarak kabul ediyor

Zaten Hazreti Üstad hayatta iken nurların basımı ve neşri için vekil tayin ettiği bir kısım talebeleri hamdolsun tacı zerrin gibi başımızda ve önümüzde bu hizmeti Üstadımızın arzuları istikametinde ifa ediyorlar. Allah kendilerine sıhhat ve afiyet ve bereketli ömürler ihsan eylesin.

RİSALELER ÜSTADIN ARZUSU İSTİKAMETİNDE BASILACAK

Risale-i Nurlar Hazreti Üstadın arzuları istikametinde basılacak. Çünkü Üstadın talebelerinden kendim defaatle işitmişim ki Üstadımız nurların aslına münasip basılmasına çok ehemmiyet verir hatta cildinin kalitesini bile ihmal etmez, parasını bizzat verip takip edermiş. Sonraki zamanlarda maalesef gördük ki çok çeşitli yayın evleri varis ağabeylerin rızası haricinde orijinal şeklini nazara almadan bastılar. Bu hadise inşallah Risale-i Nurların aynen istikbal nesillerine ulaşması için mühim bir vesile olur.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum