Risale Haber yenilenirken

Risale Haber,haberin risalesi olmaya aday bir potansiyel. Geçen altı aylık performansı bu yönde. Olanı tekrar etmeden bakış açısını zenginleştiriyor. Esastaki sabitelerini ilim ve ihtisas ile güncelliyor.

 

Dinlendirici bir site. Komplo teorilerinden, menfi yorumlardan ve ümitsizlikten uzak. Risalenin haberlere yansıyan boyutunu yakalamaya çalışıyor. Alması gereken çok yol var. Güçlü bir veri tabanına, risale kültürüne ve istikrarlı bir altyapıya sahip olması en büyük avantajı. Bunu yazılı ve görsel medya diline dökmekse, göstereceği gayret ve profesyonelliğe bağlı. Bu konuda ciddi bir ümit veriyor.

 

Risaleyi merkeze koyan Risale Haber, malzeme sıkıntısı çekmiyor. Haber ağını risaleye göre kurduğu için gittikçe sırren tenevveret misali bilgi akışı artıyor. Sessiz ilgi ve destek büyüyor. Bu gidiş, risaleye duyulan hasretin ve onun kutsiyetinin meslek diliyle hayata yansıması halinde ortaya çıkabilecek muvaffakiyetlerin küçük bir numunesi.

 

Risale Haber, tefekkür ve şefkat ikliminde yayınlarını içerik ve sanat açısından geliştirdikçe, katılımcılık artıyor. Keyfiyetin kemiyetine gidiyor. Kaliteye olan talep gün ışığına çıkıyor. Gelişmeci ve kendini yenileyen dinamizmini elden bırakmaması gerekir. Bununda yolu, sürekli kadroyu, muhtevayı ve yönetimi, okuyucu eğilimlerine göre  son bilgiyle  yenilemesine bağlı.

 

Durağan su olmadan, gölleşmeden, çölleşmeden ve aktiviteleri sınırlamadan yeni, dinamik, taze bilgi vermeli. Günün ihtiyacına göre  fikir hamurunu iyi yoğurmak, ondan sentezler çıkarmak, ihtisasla birleştirmek ve esası, ruhu bilimle yaymak  temel hedefidir.

 

Şüphesiz yayıncılık ciddi ve zor bir iştir. Zor kelimesini sevmesem de bir defa kullandım artık. Yani kolaydır diyelim. Eğer günlük okumalar olmazsa, sahada ve hayatın içinde değilseniz, meslek merakı ve aşkı zayıfsa, arayışınız ve araştırma heyecanınız yeterli değilse, yayıncılık bir eziyet ve başarısızlıktır.

 

Eğer öğrenme disiplinine sahipseniz, temel fikirlerinize vakıfsanız, ortak akılla hareket edip her konunun uzmanlarına değer verip onu öne çıkarıyor ve müdahale etmiyorsanız, ekiplere kariyer desteği verip, her görevde kalma süresini sınırlayıp daha ileriye yükseltme ufkunu ortaya koyabiliyorsanız, medya sektörü oldukça keyifli ve cazip.

 

Yeni kuşağın bilgi teknolojileri, öğrenme metotları ve kavrayış farkı ile algılama becerilerini estetik ve merak dokusu ile işin içine kattığınız zaman, tecrübe ve önderlik yapanlar değer kazanmış oluyor.

 

İki dakikası bir olan, düşünceyi hızlandırmayan ve aktif haberin peşine risale dürbünü ile avcı gibi düşmeyen bir haberci, ne kadar haberin risalesini üretebilir? Risale Haber, bunu başarabilecek mi? Hep beraber göreceğiz. Bunu başaracak yeteneklerle kadroyu güçlendirmeye devam ediyor.

 

Risaleyi sevenlerin ilgisi sayesinde kucaklayıcılığı, tarafsız ve adil duruşu, risale mesleğine evrensel bakışı ve yazılı metinlere sadakati ile ortaya koyduğu sonuç, tahminin ötesinde bir kamçı oldu.

 

Siteyi altı ay gibi kısa bir sürede değiştirmek zorunda kalması, okuyucu taleplerinin baskıladığı, yayın yönetiminin de ciddiye alıp göğüslediği bir başarı ve sonuçtur.

 

Risale Haber’in üç temel özelliğini biliyorum:

1-İhlas. Sırf lillah için meslek icrası. Müstağni kalması. Beklentiye girmemesi.

2-Mahviyet. Yani sıfır merkez. Şahıs ve zümre hakimiyetinin olmaması. Risale gönüllülerini kucaklaması.

3-Gayret. Adetullah’a uygun dava şuurunu fedakarlık ve heyecanla, şevk ve ihtisasla ortaya koyması.

 

Sonuç olarak;  Hedef, rıza dairesinde belirtilen  hususiyetlere sahip insanlarla, uzmanlarla ortak akıl çerçevesinde istişare ve müzakere ile risalenin anlaşılmasına katkı yapmaktır.

 

Risale Haber’in son yenilemesini kutlarken, yayın yönetimini tebrik ediyorum, muvaffakiyetler diliyorum.

    

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum