Risale Haber in okuyucuya bakışı

İnternet haberciliğine yeni bir soluk getiren Risale Haber, artan bir ivmeyle yayınını sürdürüyor. Risale-i Nur eksenli yayın yapan site, bu eksen etrafında cerayan eden her türlü hadise, haber, yazı ile ilgilenmekte ve siz değerli okuyuculara ulaştırmaktadır.

Özel haberlerinin yanında, medyada yer alan binlerce haber ve yazı arasından derlenip siteye eklenen çalışmalar büyük ilgi toplarken, bir çok okuyucumuzu da şaşırtmaktadır. Hiç umulmadık kalemlerin, umulmadık tarzdaki görüşleri şevk kaynağı olabilmektedir.

Tüm bu haber ve yazılara genel bir perspektiften bakıldığında, konu ne olursa olsun gerçek gündemin bir noktada Said Nursi ve Risale-i Nur'la buluştuğu açıkça görülmektedir.

Bunların yanında, zaman zaman, "Risale-i Nur aleyhindeki bazı menfi haberlerin neden verildiği" şeklinde gelen sınırlı mesajlara verilen cevapları bir de burada dile getirmekte fayda var.

Öncelikle şunun altını kalın çizgilerle çizelim. Risale Haber'in en temel özelliği hakikatlere ayna olmaktır. Perde olmamaktır. Akla kapı açmaktır. İradeyi sınırlamamaktır.

Bunu biraz daha açarsak;

Risale Haber, okuyucularını güdülmesi veya yönlendirilmesi gereken bir topluluk olarak görmemektedir. Okuyucuların en küçük bir şeyden kafasının karışacağı düşüncesine kesinlikle katılmamaktadır. Biz, okuyucuların, en az böyle düşünenler kadar tahkik ehli, bilinçli ve neyin ne olduğunu ayırtedebilecek olduğuna inanıyoruz.

Bunun en güzel delili de haber ve yazılara gelen yorumlardır. "Neden bu haberi verdiniz" eleştirilerine karşılık yapılan yorumlar, ne demek istediğimizi anlatıyor.

Çağın anlayışına en uygun, rehber niteliğindeki eserlerin olduğu bir ortamda insanlara nasıl düşüneceklerini dikte ettirmek en başta kendine daha sonra da okuyuculara güvenmemektir.

Risale Haber, düşünceye, ifade hürriyetine sonuna kadar sahip çıkmakta, hakikatin şeffaf ve istibdattan uzak bir ortamda en hızlı bir şekilde kendini göstereceğine inanmaktadır.

* * *
Geçtiğimiz hafta Risale Haber açısından verimli geçti.

Denizli Mevlidi'ni logomuzun yanında yer alan banner ile günlerce duyurduk. Ardından Risale Haber'e özel, en hızlı bir şekilde haber ve fotoğraflarla mevlide katılamayanlara bir nebze olsun o anları yaşatmaya çalıştık.

Diğer önemli bir gelişme de Hac mevsimi dolayısıyla artan haber ve yazılar oldu. Hac konusunda uzman yazarlarımızdan Mehmet Arslan'ın bilgilendirici yazıları yanında Hacc'ı adım adım izleyerek günü gününe bizlere yaşatan Said Özadalı'nın yazıları da büyük ilgi gördü. Hac mevsiminin sonuna kadar bu tür yayınlarımız devam edecek.

İlgi gören diğer bir haber de RİNAP projesinin duyurusu oldu. Kısaca "şerh, izah ve tanzim projesi" diye verdiğimiz proje yakında müstakil bir sitede devam edecek.

Risale Haber'in artan izlenme oranlarının bir göstergesi de haberlerimizin bir çok sitede yer alması oldu. Risale Haber, gerek arama motorlarında gerekse de haber sitelerinde gün geçtikçe daha fazla yer almaya başladı.

Yeni gelişmelerle tekrar görüşmek niyazıyla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.