RİDA'dan Peygamber sevgisine ödül

RİDA'dan Peygamber sevgisine ödül

Selçuklu Belediyesi'nin desteği ile RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği tarafından düzenlenen 'Peygamberimiz Çocuklarla' isimli sınavın ödül töreni Mevlana Kültür Merkezinde yapıldı. Törende 450 öğrenciye ödül verildi.

Selçuklu Belediyesi'nin katkıları ile, RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan 'Peygamberimiz Çocuklarla' isimli sınavın ödül töreni gerçekleştirildi. 107 okuldan 10 bin öğrencinin yarıştığı sınavda 450 öğrenci ödül aldı. Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, RİDA Derneği Başkanı Mehmet Şahin ve RİDA Yönetimi ile yarışmaya destek veren okulların idarecileri, öğretmenler, yarışmaya katılan öğrenciler ve aileleri katıldı. Öğrenci ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği program, Hafız Mustafa Kara'nın okuduğu Kuran tilaveti ile başladı. RİDA Derneği'nin düzenlediği programa katılmaktan ve katkı sağlamaktan dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Başkan Altay, 'Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında birçok organizasyon yapılıyor ama bunların arasında en güzeli içinde çocukların olduğu, çocuklara Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in anlatıldığı programlar. Salondaki coşku da bunu gösteriyor. Bu tür programlar gelecek yıllarda daha kapsamlı bir şekilde devam edecektir.RİDA Derneği'ne yaptıkları organizasyonlardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür programların çocuklarımızın, Efendimizi (S.A.V) anlamasına ve O'nun ahlakıyla ahlaklanmasına vesile olmasını temenni ediyorum.' dedi.

'ÇALIŞMALARA 4 YIL ÖNCE BAŞLADIK'

Merkezine yetimi alan çalışmalarına 4 yıl önce başladıklarını ifade eden RİDA Derneği Başkanı Mehmet Şahin de,'İlk olarak Sudan Darfur'da, Somali Dadaab'da, Kenya Garissa ve Kakuma'da çalışmalarını başlatan RİDA'nın, bu çalışmalarını daha da genişleterek başta Türkiye olmak üzere Suriye'de, Balkan ülkeleri olan Makedonya, Kosova, Arnavutluk'ta ayrıca Gürcistan'da, Afganistan'da, Kazakistan ve Kırgızistan'da devam ediyor. Yapılan bu program RİDA ailesinin ve yetim gönüllülerinin ne kadar genişlediğini gösteriyor. Başta Selçuklu Belediyesi olmak üzere programda emeği geçen herkese ve sınava katılan öğrencilere teşekkür ediyorum.' dedi. Programda Kutlu Doğumla ilgili bir konuşma gerçekleştiren İlahiyatçı Sami Yıldız ise çocuklarını, peygamber sevgisi ve O'nun hayatını öğretme adına gerçekleştirilen bu programlara gönderen anne babalara teşekkür etti. Rida Derneğinin yetim çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Yıldız, Suriye'de yaşanan zulme de değindi. Yüzbinlerce Suriyeli'nin yetim kaldığını, ümmet olarak bunlara sahip çıkmamız gerektiğini ifade etti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.