Ribat, Afganistan’da öğrenci yurdu yapacak

Ribat, Afganistan’da öğrenci yurdu yapacak

Afganistan’da bir dizi çalışmalar yürüten Ribat İnsani Yardım Derneği heyeti Türkiye’ye döndü.

 Dernek Başkanı Seyit Duman, “Ribat olarak ilerleyen süreç içerisinde bölge yetimleri ve öğrencilerimizin eğitimlerini sürdürebilmesi adına öğrenci yurdu inşaatına başlayacağız” dedi
 Türkiye’de yürüttüğü çalışmaların yanı sıra yurt dışında da çalışmalarını özellikle Sudan, Gazze ve Suriye’de sürdüren Ribat İnsani Yardım Derneği, Afganistan halkının da yardım taleplerini geri çevirmedi.

Dernek Başkanı Seyit Duman öncülüğünde geçen hafta Afganistan’a giden yardım heyeti, 6 gün boyunca yetimlere kıyafet yardımı, Sünnet organizasyonu, yetim ve muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlar yaptı. Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, “Dernek olarak farklı ülkelerde çalışmalarımızı yürütüyoruz. ‘Ulaşabildiğimiz her yerden Rabbimize karşı sorumluyuz’ düsturuyla Sudan, Gazze ve Suriye’den sonra şimdi de Afganistan halkının yardım çağrısına kulak verdik. 6 günlük çalışmamız neticesinde başta yetimlerimiz olmak üzere yoksul ailelere kıyafet, ayni ve nakdi yardımlar yaptık” dedi.

RAMAZAN’A ÖZEL ORGANİZASYON

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi bölge halkının iftar sevincine ortak olmak amacıyla toplu iftar organizasyonunun da çalışmasını başlattıklarını belirten Duman şöyle devam etti: Buradaki görevli arkadaşlarımız Ramazan ayı boyunca bölge halkının ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışmaya devam edecek. Ribat olarak ilerleyen süreç içerisinde bölge yetimleri ve öğrencilerimizin eğitimlerini sürdürebilmesi adına öğrenci yurdu inşaatına başlayacağız. Bu konuda bizlere destek veren ve hiçbir zaman yardımlarını esirgemeyen kıymetli bağışçılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyor, bize bu imkânı sağladığı için Rabbimize sonsuz hamdüsenalar ediyoruz. Öte yandan, Afganistan’a giden heyetle birlikte Afganistanlılar da Soma’da vefat eden işçiler için gıyabi namazı kıldılar.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.