RES başvurularında geri sayım

RES başvurularında geri sayım

EPDK Başkanı Yılmaz, 24 Nisan Cuma gününden itibaren rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretimi için 1400 civarında önlisans başvurusu beklediklerini söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, 24 Nisan Cuma gününden itibaren, rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretimi (RES) için 1400 civarında önlisans başvurusu beklediklerini söyledi.

Yılmaz AA muhabirine yaptığı açıklamada TEİAŞ tarafından 2018 yılı sonuna kadar belirlenen 3.000 MW'lık kapasitenin tamamı için RES önlisans başvurularının EPDK tarafından alınacağını belirtti.

Rüzgâr ölçüm istasyonu kurulum raporunu Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne onaylatarak ölçüm yapmaya başlayan 1400 civarında isteklinin başvuru yapmasını beklediklerini dile getiren Yılmaz, "alacağımız önlisans başvurularının incelemesinin ardından sırasıyla varsa eksikliklerin ilgilisine bildirilmesi; eksiksiz ya da eksiklerini tamamlayan başvuruların değerlendirilmeye alınması işlemlerini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

EPDK tarafından 24,27,28,29 ve 30 Nisan 2015 tarihlerinde alınacak RES önlisans başvurularında başvuru dilekçesi, bilgi formu, ortaklık yapısı ve piyasa yasaklarına ilişkin beyan, asgari sermaye yükümlülüğü gibi bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekiyor.

Yılmaz, değerlendirmeye alınan başvuruların ise teknik değerlendirme için Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'ne (YEGM) gönderileceğini söyledi.

YEGM tarafından mevzuata uygun bulunan başvuruların, bağlantı görüşünün oluşturulması için TEİAŞ ve ilgili dağıtım şirketine gönderileceğini belirten Yılmaz, "TEİAŞ tarafından belirlenen ve bizim de ilan ettiğimiz bağlantı bölgelerine tahsis edilenden fazla kapasitede bağlantı talebi olması halinde, ilan edilen bağlantı bölgesine bağlanabilecek önlisans başvurularının tespit edilmesini amacıyla TEİAŞ tarafından yarışmalar yapılacak" dedi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.