Rektör Kılavuz: Üniversite camisinde devletin tek kuruş katkısı yok

Rektör Kılavuz: Üniversite camisinde devletin tek kuruş katkısı yok

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Uludağ Üniversitesi Camisi ile ilgili çeşitli dedikodu ve tartışmalara açıklık getirdi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-BURSA

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, yapımı devam eden üniversite camisinde devletin tek bir kuruşunun bile bulunmadığını belirterek, "ispat edilirse istifa ederim" dedi.

Bursa'da görev yapan gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Kılavuz, "ortak akıl" vurgusu yaptı ve her işlerini danışarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencileri "çift kanatlı" yetiştirmek istiyoruz

Üniversitenin 76 bin 290 olan öğrenci sayısı ile en büyük 5. üniversite olduğunu ifade eden Kılavuz, öğrencileri "çift kanatlı" yetiştirmek istediklerini belirtti. Kılavuz, "Üniversitemize kayıt oranı yüzde 98,7'dir. Bu önemli bir rakamdır. Hedefimiz öğrencilerimizi memnun etmek. Yönetime kolay ulaşabilmelerini sağlamak. Nitekim yaptığımız anketlerde memnuniyet oranının gittikçe arttığını görüyoruz" dedi.

Camide devletin, kamunun 1 kuruş katkısı yok

Uludağ Üniversitesi Camisi ile ilgili çeşitli dedikodu ve tartışmalara açıklık getiren Kılavuz, "Cami inşaatı devam ediyor. Camide devletin, kamunun yani üniversitemizin 1 kuruş katkısı yok. Tek katkısı rektör yardımcımızın cami derneğindeki görevidir. Caminin yapımı için işadamlarından yardım istiyoruz. Bunun dışında üniversitemizden tek kuruş para harcanmıyor. Bunu ispat eden olursa istifa ederim. Katkısı olsa ne olur? Problem olmaz ama yok" şeklinde konuştu.

Kılavuz, gayrımüslim öğrencilerin ibadet için talepte bulunmaları halinde onlara da yardımcı olacaklarını açıkladı.

Uludağ Üniversitesi bölünecek mi?

Bursa gibi bir şehirde iki devlet üniversitesinin çok az olduğuna dikkat çeken Kılavuz, "Uludağ Üniversitesi bölünecek mi" sorusuna da cevap verdi:

"Bursa'da iki üniversite az. 4-5 tane devlet, 4-5 tane vakıf üniversitesi potansiyeli var. Üniversitelerin daha yönetilebilir olması için farklılıklar olmalı. Uludağ Üniversitesi bölünmesin ama İnegöl-Yenişehir ekseninde, Karacabey-Mustafa Kemalpaşa ekseninde ve Gemlik-Orhangazi ekseninde yeni üniversiteler açılmalı" dedi.

uludaguniverstesi_cami.jpg

Caminin özelliği

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi'nde 10 bini kapalı alanda olmak üzere 20 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği caminin inşası sürüyor.

UÜ'nün merkez Nilüfer ilçesindeki Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare alana inşa edilen Uludağ Üniversitesi Camisi, 6 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Üniversite kaynakları kullanılmadan hayırseverlerin yardımlarıyla külliye şeklinde yapılacak caminin 4 minaresi olacak. Cami 41,7 metre kubbe, 75,8 metre minare yüksekliğiyle Bursa'nın birçok bölgesinden görülebilecek.

Yarısı kapalı alanda olmak üzere 20 bin kişinin ibadet edebileceği külliye bünyesinde bin 500 kişilik konferans salonu da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.