Rekor 120 yaşındaki Tenzile teyzede

Rekor 120 yaşındaki Tenzile teyzede

İslamgazi köyünde yaşayan Tenzile teyze 120 yaşında rekortmenler arasına girdi

ABD’li Mushatt Jones’un ölüm haberinin ardından Guinness Rusya baskısına “dünyanın en yaşlı insanı” olarak 120 yaşındaki Tenzile Bisembeyeva’nın adı resmen kaydedildi

Dünyanın en yaşlı insanı olarak kabul edilen ABD'li Susannah Mushatt Jones'un ölüm haberiyle, Rusya'daki Tenzile Bisembeyeva'nın aslında Jones'tan daha yaşlı olduğu haberi dünya basınına aynı gün düştü.

YERİNDE OTURMUYOR!

Rusya'nın Hazar Denizi'ne komşu Astrahan bölgesinde bulunan İslamgazi köyünde yaşayan Bisembeyeva'nın 120 yaşında olduğu ortaya çıktı. Müslüman olduğu öğrenilen Bisembeyeva'nın 3 çocuğu, 10 torunu, 24 torununun torunu ve 2 de torununun torununun torunu olduğu belirtildi. Uzun yaşamın sırrını "Yerinde hiç oturmamak ve hep pozitif olmak" diye özetleyen Bisembeyeva, Guinness Rekorlar Kitabı'nın Rusya baskısında dünyanın en yaşlı kişisi olarak kaydedildi. Aynı gün ABD'de yaşayan Susannah Mushatt Jones'un 116 yaşında, uykusundayken hayata veda ettiği duyuruldu. Jones, 1800'lü yıllarda doğup hâlâ hayatta olan son ABD vatandaşıydı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.