Rejim güçlerine katyuşa füzeleriyle saldırdılar

Rejim güçlerine katyuşa füzeleriyle saldırdılar

Suriye'de muhalif İslam Ordusu'na bağlı birlikler, başkent Şam'da rejim güçlerinin kontrolündeki askeri bölgelere "katyuşa füzeleriyle" saldırdı.

Suriye'de muhalif İslam Ordusu'na bağlı birlikler, başkent Şam'da rejim güçlerinin kontrolünde olan askeri bölgelere "katyuşa füzeleriyle" saldırmaya başladı.

Saldırı sabah saat 07.30'da başlarken, muhalif birliklerin attığı çok sayıda "katyuşa füzesi", havan topu mermisi ve roketin, Şam'ın Emeviyin sahası, Baramke, Malikis ve Yedi Deniz bölgesi, Devlet Güvenlik binası ile Gümrükler bölgesi çevresine düştüğü belirtildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, "terör" gruplarınca atılan füze ve havan topu mermisinin Şam'da yerleşim yerlerine düşmesi sonucu 8 sivilin yaralandığını duyurdu.

Muhalifler de Esed güçlerine ait savaş uçaklarının, Şam'ın doğusundaki Duma ilçesi ile Doğu Guta bölgesini bombaladığını ifade ederek, Şam'ın Cobar bölgesinde Suriye ordusu ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını açıkladı. 

İslam Ordusu'na bağlı birliklerin başkent Şam'a saldırması nedeniyle sokakların boş olduğu, iş yerlerinin açılmadığı gözlenirken, bazı üniversitelerin final imtihanlarını ileri bir tarihe ertlediği dile getirildi. 

Muhalif İslam Ordusu Komutanı Zahran Alluş ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, saldırıların başkent Esed güçlerinden temizleninceye kadar devam edeceğini söyledi.

İslam Ordusu Komutanı Zahran Alluş, önceki gün yaptığı açıklamada, başkent Şam'da rejim güçlerine ait yerleri vuracaklarını belirterek, siviller, diplomatik misyonlar ile öğrencilerden askeri bölge, araç ve kontrol noktalarına yaklaşmamaları çağrısında bulunmuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.